Vandaag open van 09:30 - 18:00

Uitleg verschillende soorten (LED) kerstverlichting voor binnen en buiten

Je kerstboom is binnen, nu de kerstlampjes nog, maar welke kerstverlichting moet je kiezen en wat zijn eigenlijk de verschillen? Na het lezen van dit blogitem weet jij welke soorten kerstverlichting er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe kerstverlichting. 

Welke soorten kerstverlichting zijn er?

Als we ons even beperken tot kerstverlichting aan een snoer voor in de kerstboom of om je tuin mooi mee te verlichten dan zijn er vier verschillende soorten kerstverlichting, namelijk:

  1. Cluster kerstverlichting
  2. Treecluster kerstverlichting
  3. Microcluster kerstverlichting
  4. Snoer kerstverlichting.

Het verschil zit hem in de grootte van de kerstlampjes en/of het aantal lampjes per strekkende meter snoer.

Cluster kerstverlichting

Cluster kerstverlichting, de naam zegt het al, is verlichting waarbij de lampjes heel dicht op elkaar ‘geclusterd’ zijn. Cluster kerstverlichting heeft de meeste lampjes per strekkende meter snoer, ongeveer 160 lampjes, waardoor er een ‘boa’ van minilampjes ontstaat. Cluster kerstverlichting is door het grote aantal lampjes per strekkende meter ook de duurste variant van deze vier soorten kerstverlichting. Leg deze kerstverlichting op de takken van je kerstboom en binnen enkele minuten branden er honderden mooie lampjes! 

Prijsklasse cluster kerstverlichting: €€€€

Cluster verlichting tuincentrum Osdorp Amsterdam

Bekijk cluster kerstverlichting online >

 

Treecluster kerstverlichting

Treecluster kerstverlichting lijkt erg op clusterverlichting. Het verschil zit hem dan ook in het weven van de verlichting. Zo worden er bij treecluster verlichting drie draadjes van de verschillende lampjes aan elkaar ‘gedraaid’, bij clusterverlichting zijn dit er twee. Hierdoor zit er meer ruimte tussen de verlichting dan bij clusterverlichting. Treecluster verlichting heeft ongeveer 70 lampjes per strekkende meter snoer en is daardoor een goede middenweg!

Prijsklasse treecluster kerstverlichting: €€€

Treecluster verlichting tuincentrum Osdorp Amsterdam

Bekijk treecluster kerstverlichting online >

 

Microcluster kerstverlichting

Microcluster kerstverlichting is een gematigdere vorm van clusterverlichting. Daarbij bevinden er zich ongeveer 50 lampjes per strekkende meter. De Microcluster verlichting is de goedkoopste variant uit de clusterfamilie.​

Prijsklasse microcluster kerstverlichting: €€

Microcluster verlichting tuincentrum Osdorp

Bekijk microcluster kerstverlichting online >

 

Streng- / snoer kerstverlichting

Streng- / snoer kerstverlichting lijkt het meest op de traditionele kerstverlichting waarbij de lampjes verder uit elkaar staan en van grotere vorm zijn. Daarbij bevinden zich ongeveer 18 lampjes per strekkende meter en is tevens de goedkoopste variant van de vier soorten kerstverlichting. Doordat er meer ruimte tussen de lampjes zit, is het makkelijker om de verlichting te verdelen door de boom. Waardoor er geen ‘boa’ constructie ontstaat, maar een speels effect. Echter, dit kost wel meer tijd. 

Prijsklasse streng- / snoer kerstverlichting: 

Snoer verlichting tuincentrum Osdorp Amsterdam

Bekijk snoer kerstverlichting online >

Dit zijn de verschillende kleuren kerstverlichting

Kerstverlichting is verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, gemeten in Kelvin. De meeste leveranciers hanteren omschrijvingen zoals ‘classic warm’ ‘warm wit’ of ‘extra warm wit’. Deze aanduidingen zijn niet waterdicht, let er bij de aanschaf van nieuwe kerstverlichting daarom op dat je voldoende kerstverlichting van één merk en met dezelfde kleuraanduiding koopt. 

Classic warm / extra warm witte kerstverlichting 

Classic warm of extra warm wit is 'warm geel' en lijkt het meest op de kleur van het klassieke kerstlampje. Classic LED oogt een beetje warmer van kleur. Het is tevens de meest gebruikte kleur voor in de kerstboom.

Voorbeeld extra warm witte kerstverlichting

Warm witte kerstverlichting

Warm wit is een heldere, witte kleur waardoor je kerstboom mooi sprankelende verlicht is. Tevens lijkt de kleur ‘warm wit’ het meeste op de kleur van een heldere groeilamp. Het licht van een LED lampje met ‘warm wit’ vinden de meeste mensen te fel in huis, maar wel mooi voor in de tuin.

Voorbeeld warm witte kerstverlichting

Helder witte kerstverlichting

Helder wit heeft een koude witte kleur en heeft in vergelijking met de andere kleuren het meeste weg van de kleur ‘ijswit’. De blauwe gloed zorgt voor een koele uitstraling, mooi voor in de tuin en ideaal voor de koude winterdagen.

Voorbeeld witte LED kerstverlichitng

Multicolor kerstverlichting

De naam zegt het al, is een regenboog aan diverse kleuren. Voor de echte kleur liefhebber kan het dan ook niet op. Mooi voor zowel binnen als buiten.

Voorbeeld muti color LED kerstverlichitng

Aanbevolen producten

kerstverlichting
Zoveel meter kerstverlichting moet er in een kerstboom!

Worstel jij ook altijd met de vraag hoeveel meter kerstverlichting er in je kerstboom moet? Wij hebben het getest en in dit artikel lees je de resultaten!

Lees meer...
kerstverlichting
Alles wat je moet weten over Twinkly kerstverlichting

Twinkly is dé revolutie in smart app gestuurde kerstverlichting voor binnen en buiten. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over Twinkly.

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven