Samen tegen corona, bekijk hier onze maatregelen. + PostNL is momenteel niet zo snel, bestel je Sint en kerstartikelen daarom wat eerder. 

Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Uitleg verschillende soorten (LED) kerstverlichting voor binnen en buiten

De verschillen tussen LED cluster, microcluster en treecluster kerstverlichting Verschillen tussen soorten kerstverlichting voor binnen en buiten Soorten kerstboom verlichting op een rij

Je kerstboom is binnen, nu de kerstlampjes nog, maar welke kerstverlichting moet je kiezen en wat is eigenlijk het verschil? Door het brede assortiment kerstverlichting zie je vaak door de bomen het bos niet meer en daardoor is het kiezen van de juiste kerstverlichting zo makkelijk nog niet. Kerstverlichting is verkrijgbaar in veel verschillende soorten, waaronder cluster, microcluster, treecluster en snoer kerstverlichting. Daarnaast zijn al deze soorten kerstverlichting weer verkrijgbaar in warm wit, extra warm wit, gekleurde kerstverlichting en ga zo maar door! Maar hoe maak je nou de juiste keuze en wat is nou het verschil?

Om antwoord te geven op deze vragen zetten wij de verschillende soorten en kleuren kerstverlichting voor jou op een rij.

Welke verschillende soorten kerstverlichting zijn er?

Er zijn oneindig veel verschillende vormen van kerstverlichting, maar als we ons alleen even beperken tot kerstverlichting aan een snoer voor in een kerstboom of om je tuin mooi mee te verlichten dan houden we vier soorten kerstverlichting over, cluster, treecluster, microcluster en snoer kerstverlichting. Het verschil zit hem in de grootte van de kerstlampjes en/of het aantal lampjes per strekkende meter snoer.

Cluster kerstverlichting

Cluster kerstverlichting, de naam zegt het al, is verlichting waarbij de lampjes heel dicht op elkaar ‘geclusterd’ zijn. Cluster kerstverlichting heeft de meeste lampjes per strekkende meter snoer, ongeveer 160 lampjes, waardoor er een ‘boa’ van minilampjes ontstaat. Cluster kerstverlichting is door het grote aantal lampjes per strekkende meter ook de duurste variant van deze vier soorten kerstverlichting. Leg deze kerstverlichting op de takken van je kerstboom en binnen enkele minuten branden er honderden mooie lampjes! 

Bekijk cluster kerstverlichting op onze website>>>

Cluster verlichting tuincentrum Osdorp Amsterdam

Prijsklasse cluster kerstverlichting: €€€€

Treecluster kerstverlichting

Treecluster kerstverlichting lijkt erg op clusterverlichting. Het verschil zit hem dan ook in het weven van de verlichting. Zo worden er bij treecluster verlichting drie draadjes van de verschillende lampjes aan elkaar ‘gedraaid’, bij clusterverlichting zijn dit er twee. Hierdoor zit er meer ruimte tussen de verlichting dan bij clusterverlichting. Treecluster verlichting heeft het gemiddelde aantal lampjes per strekkende meter snoer, ongeveer 70 lampjes.

Bekijk treecluster kerstverlichting op onze website>>>

Treecluster verlichting tuincentrum Osdorp Amsterdam

Prijsklasse treecluster kerstverlichting: €€€

Microcluster kerstverlichting

Microcluster kerstverlichting is een gematigdere vorm van clusterverlichting. Daarbij bevinden er zich ongeveer 50 lampjes per strekkende meter. De Microcluster verlichting is de goedkoopste variant uit de clusterfamilie.​

Bekijk microcluster kerstverlichting op onze website>>>

Microcluster verlichting tuincentrum Osdorp

Prijsklasse microcluster kerstverlichting: €€

Streng- / snoer kerstverlichting

Streng- / snoer kerstverlichting lijkt het meest op de traditionele kerstverlichting waarbij de lampjes verder uit elkaar staan en van grotere vorm zijn. Daarbij bevinden zich ongeveer 18 lampjes per strekkende meter en is tevens de goedkoopste variant van de vier soorten kerstverlichting. Door dat er meer ruimte tussen de lampjes zit, is het makkelijker om de verlichting te verdelen door de boom. Waardoor er geen ‘boa’ constructie ontstaat, maar een speels effect. Echter kost dit wel meer tijd. 

Bekijk streng-/snoer kerstverlichting op onze website>>>

Snoer verlichting tuincentrum Osdorp Amsterdam

Prijsklasse streng- / snoer kerstverlichting: 

Verschillende kleuren kerstverlichting

Kerstverlichting is verkrijgbaar in verschillende warmte kleuren, oftewel (K-waarden). De meeste leveranciers hanteren omschrijvingen zoals ‘classic warm’ ‘warm wit’ of ‘extra warm wit’. Maar wat is nou het verschil?

  • Classic warm / extra warm wit: Classic warm of extra warm wit is 'warm geel' en lijkt het meest op de kleur van het klassieke kerstlampje. Classic LED oogt een beetje warmer van kleur. Het is tevens de meest gebruikte kleur voor in de kerstboom.
  • Warm wit: Warm wit is een heldere, witte kleur waardoor je kerstboom mooi sprankelende verlicht is. Tevens lijkt de kleur ‘warm wit’ het meeste op de kleur van een heldere groeilamp. Het licht van een LED lampje met ‘warm wit’ vinden de meeste mensen te fel in huis, maar wel mooi voor in de tuin.
  • Helder wit: Helder wit heeft een koude witte kleur en heeft in vergelijking met de andere kleuren het meeste weg van de kleur ‘ijswit’. De blauwe gloed zorgt voor een koele uitstraling, mooi voor in de tuin en ideaal voor de koude winterdagen.
  • Multicolor:  de naam zegt het al, is een regenboog aan diverse kleuren. Voor de echte kleur liefhebber kan het dan ook niet op. Mooi voor zowel binnen als buiten.

Deze weergave is niet waterdicht, let er bij de aankoop van uw kerstverlichting daarom op dat je voldoende kerstverlichting, van hetzelfde merk en met dezelfde kleuraanduiding koopt, want het kan lastig zijn om een paar jaar laten een nieuw snoer te vinden in dezelfde warmte kleur.  

Weten hoeveel meter snoer er in je kerstboom moet?

Om de lengte van het snoer goed te kunnen kiezen, moet je vooral weten wat de hoogte van je boom is. In het blog item: zoveel meter kerstverlichting moet er in een kerstboom, wordt haarfijn uitgelegd hoeveel meter snoer er minimaal en maximaal in je kerstboom zou moeten om hem mooi te verlichten, daarnaast staat er per soort kerstverlichting bij op hoeveel lampjes je dan ongeveer uitkomt.

Bekijk dan ons aanbod kerstverlichting online of kom langs in onze winkel tijdens onze jaarlijks terugkerende kerstshow in Amsterdam! 

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven