Vandaag open van 10:00 - 17:00

Alles wat je moet weten over Twinkly kerstverlichting

De Smart Home apps en producten zijn niet meer weg te denken in ons leven. Alles wordt bediend met stemcommando's of met een druk op onze telefoon. Gelukkig kan je nu met Twinkly ook je kerstverlichting op een slimme manier bedienen. Twinkly is app gestuurde LED kerstverlichting en biedt honderden mogelijkheden om met je kerstverlichting aan de slag te gaan. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het precies? In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over de slimme kerstverlichting van Twinkly.

Alles wat je moet weten over Twinkly kerstverlichting

Wat is Twinkly kerstverlichting?

De verpakking van de Twinkly LED lichtsnoeren bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen. Op het lichtsnoer zit namelijk de slimme controller box waarmee de ledlampjes bediend worden. Met je telefoon maak je eenvoudig verbinding met de controller box via WiFi of Bluetooth (vanaf Generation II). Eenmaal verbonden met je telefoon, gebruik je de gratis Twinkly app om lichtplannen, kleuren en animaties in te stellen. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om meerdere Twinkly producten gezamenlijk te bedienen en te synchroniseren met elkaar.

Twinkly kerstverlichting out of the boxCombineer meerdere Twinkly producten tot 1 lichtplan

Hoe werkt Twinkly kerstverlichting?

Zoals gezegd is Twinkly slimme, app gestuurde kerstverlichting. Maar hoe werkt het nou precies? Het lijkt misschien erg ingewikkeld maar maak je geen zorgen. Met de volgende 6 eenvoudige stappen heb jij binnen no-time de mooiste kerstshow in huis en tuin!

Stap 1: Uitpakken en beginnen

Je pakket bevat alles wat je nodig hebt. Hang de lichtsnoeren in je boom of waar dan ook in huis, net als bij een traditioneel lichtsnoer, en sluit de stekker aan.

Stap 2: Download de Twinkly app

Download de Twinkly app via de App Store of Google Play. Vervolgens maak je verbinding met je Twinkly producten via WiFi of Bluetooth. De app leidt je moeiteloos door dit proces heen. Ben je verbonden met je WiFi netwerk? Dan kan je Twinkly ook bedienen met Google Assistant of Amazon Alexa.

De app maakt verbindign met je Twinkly producten

Stap 3: Breng jouw lichtsnoer in kaart

Een van de meest indrukwekkende functies van Twinkly is de mapping functie. Door gebruik te maken van de camera in je telefoon kan je de locatie van elk individueel ledlampje in kaart brengen en zo exact jouw eigen ontwerp creëren en beheren. De camera signaleert elk ledlampje en maakt zo een 3D model van jouw kerstboom met verlichting. Hierna kan je in de app precies het resultaat creëren dat bij jouw boom past.

Met de Twinkly app breng je elk ledlampje in kaart

Stap 4: Kies een effect

Nu begint de pret pas echt. Kies uit tientallen ontwerpen in de galerij met opties en ga aan de slag met kleuren, patronen en bewegingen. Of download geheel nieuwe effecten in de Twinkly Effects Store.

Kies de visuele effecten die je zoekt met TwinklyKies de visuele effecten die je zoekt met TwinklyDownload nieuwe visuele effecten met Twinkly

Stap 5: Ontwerp je eigen effecten

In de app kan je alle bestaande effecten aanpassen. Zo kun je de kleuren, de intensiteit van het licht en de snelheid van de effecten eenvoudig aanpassen. Daarnaast kan je ook zelf aan de slag om volledig nieuwe effecten te ontwerpen.

Creëer je eigen effecten met Twinkly

Stap 6: Geniet van het resultaat

Met alle bovenstaande stappen en opties uit de Twinkly Effects Gallery heb je oneindig veel mogelijkheden om jouw kerstverlichting vorm te geven. Dus waar wacht je nog op. Twinklify your home!

Welke soorten Twinkly kerstverlichting zijn er?

We hebben het tot nu toe alleen nog maar gehad over de lichtsnoeren van Twinkly. Maar er zijn veel verschillende soorten slimme kerstverlichting van Twinkly.

Twinkly Strings snoer kerstverlichting

De Twinkly Strings zijn de standaard lichtsnoeren in de collectie. Deze hebben gemiddeld ca 18 lampjes per meter snoer.

Twinkly Strings snoer kerstverlichting

Twinkly Curtain kerstverlichting

De Twinkly Curtain kerstverlichting hang je als een soort gordijn op de plek waar je wilt. Ideaal om eenvoudig een heel raam of muur te bedekken met verlichting.

Twinkly Curtain kerstverlichtingTwinkly Curtain kerstverlichting

Twinkly Cluster kerstverlichting

Naast de standaard snoerverlichting heeft Twinkly ook een clustersnoer. Dit snoer heeft maar liefst 400 ledlampjes over een lengte van 6 meter. Dat betekent dat de hoeveelheid lampjes veel meer is geconcentreerd dan bij een traditioneel lichtsnoer.

Twinkly Cluster kerstverlichtingTwinkly Cluster kerstverlichting

Twinkly Icicle ijspegel kerstverlichting

De Twinkly Icicle ijspegel kerstverlichting is ideaal voor gebruik buitenshuis. Moeiteloos versier jij dakranden, schuttingen of pergola's. De ijspegel verlichting is een snoer met daarna afwisselend korte en langere strengen met lichtjes. Zo lijkt het net of er verlichte ijspegels aan de dakrand hangen.

Twinkly Icicle ijspegel kesrtverlichtingTwinkly Icicle ijspegel kerstverlichting

Twinkly Light Tree kerstverlichting

Voor wie het altijd groter en beter kan is er de Twinkly Light Tree kerstverlichting. De Light Tree is een lange aluminium paal met een lichtsnoer in de vorm van een kerstboom. Zo kan je een geraamte van een kerstboom plaatsen zonder dat je een daadwerkelijke boom nodig hebt. Verkrijgbaar in 4 en 6 meter hoog!

Twinkly Light Tree kerstverlichtingTwinkly Light Tree kerstverlichting

Twinkly Music USB dongel

Met de Twinkly Music USB dongel kan je de ledlampjes van je kerstverlichting laten dansen op muziek. Via verschillende drivers waaruit je kan kiezen, wordt het licht afgestemd op de muziek die afgespeeld wordt. Plug de USB dongel simpelweg ergens in zodat hij stroom krijgt. Vervolgens verbind je de dongel via WiFi met hetzelfde netwerk waar de lampjes mee verbonden zijn.

Wat is het verschil tussen RGB, RGB+W en AWW (Gold Edition)?

Naast de verschillende soorten verlichting die Twinkly aanbiedt, zijn er ook nog verschillen in de type LEDs. Twinkly maakt onderscheid tussen 3 verschillende LEDs. 

Multi-Color - RGB

De multicolor collectie is de standaard versie van Twinkly. Deze leds maken gebruik van het RGB kleurenspectrum (rood, groen en blauw) en kunnen 16 miljoen kleuren weergeven. 

Twinkly RGB Multi-Color kerstverlichting

Special Edition - RGB+W

De zogenoemde special editions van Twinkly combineren de kleuropties van RGB met een extra warm witte kleurbron. Zo kun je naast 16 miljoen verschillende kleuren ook nog een puur warm witte kleur weergeven. Alleen, of gemend met andere kleuren.

Twinkly Special Edition RGB+W kerstverlichting

Gold Edition - AWW

De Twinkly Gold Edition is bij uitstek voor fans van traditionele kerstverlichting. Deze LEDs maken gebruik van een AWW kleurprofiel (amber, warm wit en koud wit). Hierdoor krijg je alle traditionele kerstkleuren tot je beschikking, maar wel met alle mogelijkheden van de Twinkly app.

Twinkly Gold Edition AWW kerstverlichting

Hoeveel Twinkly lampjes heb ik nodig?

Om te berekenen hoeveel meter snoer of hoeveel lampjes je nodig hebt voor jouw kerstboom, hanteren we een eenvoudige berekening. De resultaten hebben we voor jou hieronder in een tabel gezet.

Hoogte boom Minimaal Extra Vol
150 cm 12 meter (± 216 lampjes) 20 meter (± 360 lampjes)
180 cm 14 meter (± 252 lampjes) 30 meter (± 540 lampjes)
210 cm 16 meter (± 288 lampjes) 35 meter (± 630 lampjes)
240 cm 20 meter (± 360 lampjes) 50 meter (± 900 lampjes)
300 cm 30 meter (± 540 lampjes) 70 meter (± 1260 lampjes)

Twinkly kerstverlichting nice to know

Tot slot geven we je nog een laatste lijstje mee met alle nice to know informatie omtrent Twinkly kerstverlichting:

  • Twinkly kerstverlichting is geschikt voor binnen- en buitengebruik. De producten hebben een IP44 waarde.
  • De verwachte levensduur van de lampjes is 30.000 branduren
  • De Twinkly app is volledig gratis te downloaden
  • Twinkly geeft een jaar garantie
  • Twinkly kerstverlichting koop je hier eenvoudig online

Heb je nog meer vragen of ben je benieuwd naar Twinkly kerstverlichting?

Kom dan vooral eens langs in ons tuincentrum in Amsterdam. Tijdens de kerstshow hebben wij ontzettend veel ruimte met kerstverlichting, kerstversiering en (kunst)kerstbomen. Dus kom langs en laat je inspireren in het grootste tuincentrum van Amsterdam en omgeving!

 Volg ons op Pinterest voor de mooiste inspiratie en tips rond kerst

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Hier moet je op letten!

De echte barbecue-experts gaan voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er waar moet je op letten bij de aanschaf?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven