Vandaag open van 09:30 - 18:00

Shinrih-yoku: dompel jezelf onder in het groen

Shinrih-yoku: dompel jezelf onder in het groen

Jungle-gevoel: de mooiste kamerplantenIn Japan doen ze het graag: jezelf onderdompelen in het bos, er bestaat zelfs een naam voor: shinrih-yoku. Dat doe je door een eindeloze wandeling door de natuur te maken, de geuren op te snuiven en je even helemaal te ontspannen. De nieuwste trend is om ook thuis te zorgen voor zo’n shinrih-yoku ervaring.

Je raadt het al: daar zijn veel planten voor nodig. De trend ‘shinrih-yoku voor thuis’ is goed voor je geest (helpt ontspannen) en de planten zijn ook nog eens prachtig om naar te kijken. Wij verzamelen alvast een paar exemplaren die niet mogen ontbreken als je jezelf in je woon-, studeer- of slaapkamer wilt onderdompelen in het groen. Zet vooral veel planten bij elkaar neer en benut de hoogte. 

Vioolbladplant

Een ficus heb je in talloze soorten en maten. Voor het echte oerwoud-gevoel is de Ficus lyrata een prachtige keuze. De bladeren van de Vioolbladplant zijn groen, groot en stevig.

Olifantsoor

Deze plant –ook wel Alocasia genoemd- heeft frisgroene grote bladeren en opvallende stengels met vreemde patroontjes. Een mooie exotische plant. 

Gatenplant

Oftewel Monstera deliciosa. Het leuke van deze shinrih-yoku-trend is dat je best mag uitpakken met opvallende planten. Deze plant houdt van een plek in de schaduw en is mooi om naar te kijken. Wie zegt dat de natuur saai is?

Vogelkopbloem

Met de Strelitzia reginaeheb je echt een tropische koningin van het bos in huis. De bloemen lijken op echte paradijsvogels, bijna onwerkelijk voor het Nederlandse klimaat. Gelukkig doet deze plant het prima in huis. 

Dieffenbachia

De grote bladeren met een lichtgroen patroon op donker blad zijn mooie eye-catchers. De plant is tevreden wanneer je nevelt en regelmatig wat mest geeft. Goed te weten: het verzorgen van planten werkt ook ontspannend. 

Kleine groene gasten

Ook de kleinere planten mogen niet ontbreken. Deze zijn juist nodig om de gaten naast de grote groene gasten op te vullen. De Calathea soorten bieden veel mogelijkheden als je iets bijzonders met blad wilt doen. Je hebt planten met donker blad en witte nerf en je hebt licht blad met donkergroene strepen. Of kies voor Hedera’s die met allemaal soorten klimmers je muur mooi kunnen ‘inkleuren’. 

Wat dacht je van de Aspienlum, een varen met fascinerend blad. Ook een must is de Nepenthes Alata, oftewel de bekerplant, deze plant vangt vliegjes door hen naar de ‘bekers’ te lokken. De plant houdt van halfschaduw en is een wonderlijke creatie in je eigen ‘huisbos’. 

Het echte jungle-gevoel

Wil je echt voor het jungle-gevoel gaan, vergeet dan niet de Castano, oftewel de Australische kastanje. De kastanjes hebben wortel geschoten waarna er een energiek groen plantje zal opbloeien. 

Zoek je wat meer volume in de breedte? Dan is Rhipsalis, koraalcactus, een mooie optie. Deze dunne sprietjes liggen gespreid over elkaar en vormen een groene hangende deken.

Geen zin om alleen maar met de planten bezig te zijn? De Tillandsia xerographica geeft ruimte om te relaxen. Deze plant heeft namelijk nauwelijks verzorging nodig, een beetje nevel en deze ‘luchtplant’ kan er weer tegenaan. 

Meer bijzondere planten vind je in dit blog over planten voor een echte vintage-jungle

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven