Gecommuniceerde levertijden bij tuinhout en bestrating zijn momenteel i.v.m. grote drukte binnen de tuinbranche slechts indicatief. 

Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Sneeuw! Actieplan voor je tuinplanten

winter in de tuinDe temperatuur daalt nu wel heel snel! Daarom een actieplan om je tuinplanten de winter door te helpen.

Dwarrelende sneeuwvlokken, een dik pak sneeuw: de witte koude wereld is nu magisch. Minpuntje: niet iedere plant is dol op deze koude temperatuur.

Stap 1. Planten naar binnen

Zet subtropische kuipplanten, zoals de oleander, bougainville, fuchsia en laurier snel naar binnen. Ze kunnen geen vorst verdragen en moeten overwinteren – in de garage of een koele slaapkamer. Lees dit blog voor meer tips over het beschermen van planten tegen vorst.

Stap 2. Extra warmte in je tuin

Rozen blijven buiten staan, maar hebben wel extra aandacht nodig. Hun entplek is de zwakke plek. De entplek zit bij stamrozen boven aan de steel en daar kun je het beste een lapje jute omheen binden. Rozenstruiken bescherm je met een heuveltje boomschors of turf.

Hoewel een dik pak sneeuw natuurlijk prachtig is, is het ook behoorlijk zwaar voor je heggen en struiken. Probeer het meeste sneeuw wat van de takken te schudden.

Stap 3. Noppenfolie voor de potten

Goed nieuws als je dwergconiferen en buxus hebt. Deze zijn winterhard, ook als je ze in potten houdt. Houdt de vorst lang aan, dan is het verstandig om de potten goed in te pakken met noppenfolie.

Stap 4. Gladde oprit

Is de oprit door de sneeuw verandert in een kleine ijsbaan? Verwijder eerst de sneeuw en strooi dan zand en kleine kiezelsteentjes op de oprit. Strooizout lijkt een gemakkelijke oplossing, maar voor het beste resultaat haal je eerst het sneeuw weg en strooi je een paar uren voordat het gaat vriezen.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven