Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Hoe bescherm je je planten tegen vorst?

Bescherm je plant tegen vorstRegen, koude wind en straks zelfs vorst! Het hoort allemaal bij de wintermaanden, maar je wilt natuurlijk niet dat je planten bevriezen! Onze groen-medewerker geeft je 5 slimme tips, zodat je de echte kou mooi voor bent!

Katoenen hoes of fleecedeken
Een beetje vorst kunnen de meeste planten nog wel hebben, maar wordt er strenge vorst verwacht? Pak dan de groene delen van kwetsbare planten in met een katoenen hoes of fleecedeken. Daar waait de wind lekker doorheen maar tegelijkertijd isoleert dit spul heel goed. Zo hoopt er geen vocht op. Als de temperatuur boven de 0 graden stijgt, kan je de katoenen hoes of fleecedeken weer weghalen.

Wel of geen noppenfolie?
Je hoort het mensen vaak zeggen: doe noppenfolie om je planten. Een slecht idee! Daarmee creëer je een optimale omgeving voor schimmels. En dat wil je niet. Als je daarentegen noppenfolie om de pot heen wikkelt in plaats van om het groene deel van de plant, ben je wel verstandig bezig. Hoe dat zit legt hovenier Jurgen Smit je graag uit in deze video over het beschermen van je plant tegen vorst. 

 

Naar binnen
Heb je vorstgevoelige planten in potten in je tuin of op je balkon staan? Dan is het risico op bevriezing groot. Als je daarvoor voldoende ruimte hebt, zet ze binnen neer zodra het kwik daalt. Liefst in een onverwarmde ruimte zoals een garage, tuinhuisje of schuur. Vergeet niet dat je planten dan ook nog steeds een beetje water nodig hebben. Heb je te weinig ruimte of zijn de potten te zwaar? Pak dan alleen de potten in, bijvoorbeeld met noppenfolie.