Vandaag open van 09:30 - 18:00

Is jouw balkon al een relaxplek? Zo doe je dat!

Is jouw balkon al een relaxplek? Zo doe je dat!

bloemen balkonJe hebt een balkon, maar is het niet echt een fijne plek om te relaxen? Met deze slimme trucs heb je in een handomdraai je ideale balkontuin, met bloeiende planten en ruimte om aan een tafeltje je kop thee te drinken.

 

 

⇒ Tafel of bankje? Beide!

De ruimte op je balkon wil je goed benutten. Een balkontafel is heel handig. Als je ‘m niet meer nodig hebt, klap je ‘m naar beneden! En schijnt de zon? Dan heb je in een handomdraai een tafelblad, voor je kopje thee of koffie! De setjes van Balconia zijn hiervoor perfect: je kunt van de tafel zelfs een bankje maken – inclusief stoeltjes.

⇒ Ga voor groot

Een klein balkon, dus kleine potjes? Nee hoor, durf juist voor groot te gaan! Grote potten zijn fijne eye-catchers en zorgen meteen voor rust op je balkon. Grote potten kun je prima combineren met kleinere exemplaren, maar zorg voor maximaal drie tot vier tinten. Lees voor meer tips over het inrichten van je balkon: 7 stappenplan voor je eigen balkontuin.

⇒ The sky is the limit: boompjes en klimmers

Een prachtige laurier als boompje. Rozen op stam. Een vijg met stoere stam? Een druif die enthousiast z’n weg omhoog zoekt, of wat dacht je van een heerlijk geurende jasmijn? Juist een balkon leent zich er perfect voor om planten in de hoogte te laten klimmen. Zorg wel voor ondersteuning – bijvoorbeeld tegen je muur. Wist je trouwens dat je balkon zich ook perfect leent voor verticaal tuinieren?

⇒ Ultiem chillen doe je zo: lekker hangen

Lekker luieren op je balkon doe je natuurlijk pas echt met een hangstoel. In ons tuincentrum vind je verschillende soorten. De hangstoel van gekleurd doek heeft als groot voordeel dat je ‘m gemakkelijk weer kunt opbergen. Wil je een fijne hangstoel, die er ook nog eens prachtig uitziet? Dan kun je kiezen uit ‘zwevende’ stoelen van riet of kunststof, heerlijk knus met kussentjes. Sommige varianten hangen aan een frame, maar het is ook mogelijk om een hangstoel aan het plafond te bevestigen met speciale haken.

⇒ Slimme verlichting: meteen sfeer

’s Avonds gezellig een wijntje drinken op het balkon? Dan zorg je voor goede sfeerverlichting. Kaarsjes zijn natuurlijk prachtig en ze schijnen maximaal als ze in een windlicht staan. Daarnaast heb je steeds meer lichtslingers in verschillende vormen en lengtes en kleur. Deze lichtslingers werken soms met stekkers, anderen op batterijen of op zonne-energie (solar). Als het begint te schemeren, gaan deze lampjes automatisch aan. Leuk voor in de bloempotten of boven je balkon als lichtslinger! Deze zijn ook verkrijgbaar als stijlvolle ‘gloeilampen’.

⇒ Meer inspiratie nodig?

Kom dan naar ons tuincentrum. Je vindt bij ons verschillende afdelingen waar we laten zien wat je allemaal kunt doen met het balkon: van sfeer tot beplanting. En zelfs met de potgrond kunnen we je helpen, zodat je weet hoe je je bloeiende planten de zomer door kunt helpen!

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven