Vandaag open van 10:00 - 17:00

Hoeveel water geef jij je planten? Ga slim water gieten!

Hoeveel water geef jij je planten? Ga slim water gieten!

Planten water geven: het is een must tijdens deze warme dagen. Wanneer kun je het beste je planten water geven? Hoe zorg je ervoor dat je planten niet uitdrogen – of zelfs verbranden? Check deze tips!

 

In juni barst je tuin van de energie, zeker als de zon schijnt. Water is verplicht nu. Zonder water kunnen de planten in je (moes)tuin geen voedingsstoffen opnemen. Hoe geef je het beste water?

Water geven: in de ochtend

Het beste kun je vroeg in de ochtend je planten water geven. Dan schijnt de zon nog niet maximaal en kunnen de planten rustig het water opnemen en droogt de aarde niet snel uit. 

Niet de bladeren!

Met een frisse douche voor de hele plant, doe je de plant geen plezier. Zorg ervoor dat de wortels het water krijgen. Til de blaadjes voorzichtig op en giet het water bij de voet –de stengel, zo adviseert Wim Lybaert in het boek 'Mijn Moestuin'. Giet je water op de bladeren, dan kunnen de bladeren verbranden door de zon.

Geen koude douche

Hoe verfrissend het ook lijkt: bespaar je jonge planten een koude douche. Het beste is om de planten te begieten met water dat al een beetje op temperatuur is. Het allerbeste is regenwater, dus als je ruimte hebt voor een regenton: doen!

Flink wat water

Een beetje water? Nee hoor, je planten genieten van een flinke scheut water. Het is zelfs zo dat je beter een keer veel kunt gieten, dan elke dag een klein beetje. Zo weet je zeker dat de wortels het water kunnen opnemen en dat het niet verdampt aan het oppervlak.

Superpotgrond

Voor het slim gieten is het ook handig als je meteen kiest voor potgrond dat water weet vast te houden. DCM –in ons tuincentrum verkrijgbaar- heeft nu kwaliteitspotgrond met waterkristallen. Zo hoef je flink minder water te geven, omdat deze kristallen het water vasthouden en afgeven aan de wortels. Een andere goede optie is kokospotgrond van Pokon. Turfstrooisel, tuinturf en houtvezel zuigen het water op, waardoor je planten minder vaak water nodig hebben. Slim!

Meer tips?

Meer tips over de beste grond voor je tuin of balkon? Kom langs bij ons tuincentrum en de medewerkers helpen je graag verder!

 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven