Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuindromen? Lekker aan de slag met beplanting!

Tuindromen? Lekker aan de slag met beplanting!

Beplantingsadvies van tuincentrum OsdorpHet voorjaar is de ideale periode om je tuin eens grondig onder handen te nemen. Goed nieuws want de meeste tuinplanten staan alweer bij ons in het tuincentrum! In het blog van deze week helpen we je op weg met je beplantingsplannen, inspireren we je met mooie beplantingsvoorbeelden op onze Pinterest pagina en nodigen we je uit om langs te komen voor een beplantingsadvies op maat.

Welke planten passen goed in jouw droomtuin?

Hoge planten, bodembedekkers, snelle groeiers, trage groeiers, boompjes of heggen: het is soms lastig om de juiste keuze te maken als je je tuin een ‘make-over’ wilt geven. Bij tuincentrum Osdorp ben je daarom altijd welkom voor beplantingstips en advies op maat, maar het is verstandig om alvast wat voorwerk te hebben gedaan alvoor je naar het tuincentrum komt. Om je een handje te helpen hebben wij daarom een Tuinklus-pdf gemaakt waarin diverse grote tuinklussen staan met de zaken waar je minimaal over moet hebben nagedacht om tot het beste resultaat te komen. De beplantingstips die erin staan helpen je op weg bij het kiezen van de juiste beplanting.

Begin de basis-beplanting, het groene hart van je tuin!

Heb je een zonnige tuin of juist niet? Dat heeft veel invloed op de planten die je kunt kiezen. In de basis is het daarom belangrijk te weten wat de ligging van je tuin op de zon is en wat voor bodem je hebt, ook dit is namelijk van belang bij het kiezen van de juiste beplanting. Zodra dit duidelijk is ga je aan de slag met de vaste begroeiing, het groene hart van je tuin! Het groene hart bestaat vaak uit heesters, boompjes, bodembedekkers en begroeiing van een schuttingen of muren. Neem eens een kijkje op onze Pinterest borden met beplanting voor een zonnige tuin en beplanting voor een schaduwtuin.

Wat is jouw tuinstijl? Strak en modern of liever natuurlijk en romantisch?

Voordat je helemaal los gaat met het kiezen van tuinplanten is het goed om eerst inspiratie op te doen, wat vind je eigenlijk mooi? Wil je vooral een strakke tuin? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige haag van taxus, liguster of beuken. Wilde je altijd al een romantische tuin? Dan is de hydrangea (hortensia) weer een goede optie, die de hele zomer en herfst vol grote bolvormige bloemen staat. Wil je vooral bonte kleuren in je tuin? Dan is de Rhodondendron een musthave, met roze, rode of paarse bloemen. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over de bloeiperiodes van planten zoals voorjaarbloeiers, najaarsbloeiers, winterbloeiers en vaste tuinplanten! Wil jij ook inspiratie opdoen? Neem dan nu een kijkje op onze Pinterest pagina vol met mooie tuinplanten en beplantingsvoorbeelden

Denk ook eens na over een bloeiende schuttingen!

Ook de tuinafscheiding –de schuttingen- zijn ideaal om je tuin groen te maken. Er zijn prachtige klimmers, zoals de passiebloem en clematis. Wil je graag een geurende tuin? Met kamperfoelie ruikt je tuin vanaf de namiddag heerlijk. Voor de romantische tuin is de blauwe regen een fijne keuze, die ook nog heel snel groeit. Kortom: bij elk type tuin, hoort eigen –vaste- beplanting, passend bij wat jij mooi vindt. Daarna combineer je de vaste planten met bollen, of eenjarige planten. Je kunt kiezen voor specifieke vormen (grassen bijvoorbeeld!), of kleuren. In het tuincentrum vind je veel tuinplanten met een bijzonder sierlijk blad. Zo blijft je tuin het hele jaar een plaatje om naar te kijken! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven