Vandaag open van 09:30 - 18:00

Planten automatisch water geven? Zo doe je dat!

Planten automatisch water geven? Zo doe je dat!

Sta je in de zomer ’s ochtends en ’s avonds je planten te besproeien? Raakt de grond uitgedroogd door de felle zon? Laat dan het Gardena druppelsysteem het werk voor jou doen! Een automatisch druppelsysteem zorgt ervoor dat je planten niet liters water te verstouwen, maar krijgen ze precies zoveel water als ze nodig hebben. Niet alleen zullen je planten je dankbaar zijn, je bespaart ook nog eens tijd en water!

Druppelsysteem: wat heb je daarvoor nodig?

Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld om zo’n bewateringssysteem in je tuin of op je dakterras en balkon aan te leggen. Maar dat valt reuze mee. Wat heb je wel nodig?

  1. Een beetje geduld. Je moet de hoofdleiding en koppelstukjes langs al je bakken leggen en ervoor zorgen dat elke plant ‘bedruppelt’ kan worden;

  2. Een plan. Denk voordat je aan de slag gaat waar de hoofdleiding neergelegd moet worden. Dat is uit het zicht. Koppelstukjes plaats je hieraan vast. Vervolgens zet je een dunner rubberen slangetje op dit koppelstukje, zodat het water bij  jouw planten terecht komt. Over een lengte van vijf meter kun je bijvoorbeeld de Gardena Startset gebruiken – voor bijvoorbeeld bloembakken. Of tien terrasplanten. Ook voor je groentetuin is deze Startset geschikt;

  3. Een kraanaansluiting. Daar sluit je de set op aan;

  4. Maar zonder kraanaansluting kan het gelukkig ook. Dat lukt met de Gardena dompelpomp in combinatie met het Micro-drip-systeem. Het bewateren van je tuin kan met deze variant zelfs geregeld worden vanuit een regenton! Ook heb je dan een watercomputer nodig. Goed voor de verzorging van zes meter aan bloembakken. Je kunt kiezen uit wel 13 programma’s;

  5. Een watercomputer voor nog meer gemak. Zit niet in de Startset, maar is wel iets wat eigenlijk niet in je tuin mag ontbreken. Er zijn verschillende soorten watercomputers verkijgbaar, met eenvoudig in te stellen programma’s. Je monteert de watercomputer aan de kraan. Vervolgens kun je bijvoorbeeld aangeven dat je tuin om vijf uur ’s ochtends een half uur water moet krijgen. En ’s avonds laat ook nog een half uurtje. Zo handig!

Bepaal zelf de hoeveelheid water

Een Gardena micro drip startset bestaat uit een hoofdapparaat (voor het verlagen van de waterdruk tot 1,5 bar), aanvoerbuizen, koppelstukjes, instelbare einddruppelaars en einddopjes. De einddruppelaars doen wonderen. Door aan het oranje deel te draaien, bepaal je zelf hoeveel water voor je plant of struik voldoende is. De ene plant heeft nou eenmaal meer water nodig dan de andere. Zorg er wel voor dat je elke sproeier vast zet. Dat kan met de grijze pinnetjes, maar ook met ijzerdraad. Als je de sproeier niet vast zet en de sproeier komt in de aarde terecht, dan kan het oranje deel verstopt raken. Wil je meer weten over hoe je het beste jouw automatische watersysteem kunt installeren? Vraag onze deskundige medewerkers gerust om advies!

Automatisch watersysteem online kopen

In ons tuincentrum in Amsterdam vind je ook andere specifieke Gardena sets, bijvoorbeeld voor je balkon of terrassen. En heb je meer planten die ‘aangesloten’ moeten worden? Dan breid je je set eenvoudig uit met aanvoerbuizen en einddruppelaars. Voila! Laat die zon maar schijnen! Kom langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam en kies de benodigdheden voor jouw automatische watersysteem en een groot assortiment tuinplanten voor jouw tuin.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons tuinplanten pinbord op Pinterest voor de leukste tuinplanten ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven