Vandaag open van 09:30 - 18:00

De mooiste houten tegels voor een dakterras of balkon

Is jouw balkon of dakterras toe aan een make-over? Met deze houten balkontegels leg ook jij binnen de kortste keren een mooi sfeervol terras neer waarna je kan beginnen met het inrichten van je balkon. Deze balkontegels leg je eenvoudig zonder dat daar een vakman aan te pas hoeft te komen. Bekijk ook onze Pinterest pagina met meer dan 100 sfeervol ingerichte dakterassen en balkons en laat je inspireren!

Hardhouten balkontegels voor op je dakterras of balkon

Hardhout is wat duurder dan vuren of grenen hout, maar is met duurzaamheidsklasse 1-2 en een te verwachte levensduur van 15-25 jaar een zeer goede investering! Hardhouten balkontegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zoals: 100x100, 90x90 en 50x50 cm.   

 Hardhouten balkontegel 100x100

Bekijk deze tegel online >

Hardhouten tuintegels geven een warme uitstraling en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Hardhouten tuintegels hoeven niet per se te worden behandeld, maar wil je de warme donkere kleur graag lang behouden dan is het aan te raden om deze hardhouten tuintegels twee keer per jaar in te smeren met Hermadix hardhoutbeits, bankirai-olie of hardhout olie.

Geïmpregneerde vuren houten balkontegels voor op je dakterras of balkon

Geïmpregneerde vuren houten balkontegels zijn ongeveer de helft goedkoper dan dezelfde exemplaren van hardhout, maar gaan met duurzaamheidsklasse 3 zo'n 10-15 jaar mee. Ook vuren houten tuintegels zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zoals: 100x100 en 50x50 cm.   

Vuren houten balkontegels 50x50 en 10x100 cm

Bekijk deze tegel online >

Vuren hout is afkomstig van de fijnspar en is de meest gebruikte naaldhoutsoort van Nederland. Vuren hout heeft minder noesten en kwasten dan hardhout en valt (onbehandeld) in duurzaamheidsklasse 4 waarmee de verwachte levensduur 5-10 jaar is. Vaak wordt de levensduur van vurenhout verlengd door het hout te impregneren waarna het in duurzaamheidsklasse 3 valt. Wil jij zo lang mogelijk van je vuren houten balkontegels genieten dan is het aan te raden om deze te behandelen met Hermadix tuindecoratie- of verfbeits. 

Acacia houten balkontegels met klikverbinding

De meest populaire balkontegel van dit moment is toch zeker wel dit acacia houten exemplaar van 30x30 cm. Duurzaam (klasse 1, 25 jaar of langer), mooi klein waardoor hij goed kan worden gebruikt op een terras of balkon en met de klikverbinding erg makkelijk te leggen. 

Acacia houten balkontegel van 30x30 cm

Bekijk deze tegel online >

Acacia hout is onderhoudsarm, behoort tot de meest resistente houtsoorten van Nederland en is de enige houtsoort in Europa die vrijwel niet rot. Eenmaal gedroogd bezit het hout zelfs bij wisselende weersomstandigheden een goede duurzaamheid. 

Klikbare houten tegels voor een dakterras of balkon

Steeds vaker wordt er gekozen voor klikbare houten of kunststof balkontegels. Het voordeel van deze tegels is dat ze door de pen-en-gat verbinding eenvoudig op een vlakke ondergrond kunnen worden gelegd en dat het geheel stevig en netjes blijft liggen. Wil je weten hoe je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon moet plaatsen? Lees dan ook ons blogitem ‘Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Laat je inspireren door onze Pinterest pagina met de mooiste dakterrassen en balkons! 

Kijk jij regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor je woon- en tuinprojecten? Dan ben je vast en zeker weleens een sfeervol ingericht balkon met van die mooie houten balkontegels, een palletbankje vol vrolijke tuinkussens, mooie lantaarns met brandende kaarsen en een lekker glas wijn op een bijpassend bijzettafeltje tegengekomen? Wil jij ook zo'n mooi plekje voor jezelf creëren? Laat je dan eerst inspireren door onze Pinterest pagina met meer dan 100 inspirerende voorbeelden van dakterrassen en balkons voor je hebben verzameld.

Balkon inspiratie op PinterestGeïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan? Kom dan zeker eens langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam en laat je verrassen door het grote aanbod artikelen voor huis, tuin en balkon! Liever online shoppen? Ook dat kan op onze webshop waar je onze producten veilig online kunt bestellen en tegen aantrekkelijke voorwaarden thuis kunt laten bezorgen! 

Aanbevolen producten

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp februari

Februari, kamerplanten en interieur staan nog volop in de spotlights, maar het is hoog tijd om na te denken over je tuinplannen voor het komende jaar. Ook kunnen/moeten er alvast wat kleine klusjes worden opgepakt voor een goede start van het nieuwe tuinseizoen, zoals het strooien van tuinkalk en het snoeien van heesters. 

Lees meer...
tuintips
Je tuin ontwerpen? Met deze tips bereik je het beste resultaat :)

Wil jij komend jaar je tuin opknappen? Volg dan onze tips en voor je het weet heb je een prachtig tuinontwerp en kan je aan de slag!

Lees meer...
tuintips
Tips tuincentrum Osdorp januari

Januari, de kerstboom is de deur uit maar met een mooie kamerplant vul je de lege ruimte snel weer op. Daarnaast is januari bij uitstek de maand om nieuwe tuinplannen te maken en zaden te bestellen. Dit en nog veel meer handige tuin- en interieurtips lees je hier in de tips van tuincentrum Osdorp! Sommige tips zijn in diepte voor je uitgewerkt, klikt erop om er meer over te lezen! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven