Blog: Biologische kruiden
Denk je bij keukenkruiden vooral aan tijm, peterselie of basilicum? Probeer dan eens onze speciale biologische kruiden, smaakmakers die je niet in de supermarkt vindt. We hebben negen bijzondere biologische kruiden voor je op een rij gezet.
De beste biologische kruiden: 9 bijzondere soorten
1. Zuring
Gordon Ramsay zweert erbij. Bij romige bloemkoolsoep mag zuring niet ontbreken. En Jamie Oliver komt met zuring in een salade van rucola en tuinbonen. Zuring is een kruid vol vitamine-C en heeft een citroensmaak.
2. Duizendblad
Van Duizendblad wordt thee gemaakt, maar je kunt de jonge blaadjes prima gebruiken in salades. Duizendblad smaakt naar kervel.
3. Zoethoutgras
Een groenblijvende vaste plant, dat doet denken aan gras. Smaakt een beetje naar zoete dropanijs. Geschikt voor in de thee en door salades.
4. Colakruid
Kruid dat echt naar cola ruikt, met een vleugje citroen erbij. De smaak is wat bitter, zodat je er niet teveel van moet gebruiken. Je kunt de jonge bladtopjes serveren in kwark en yoghurt, bij vlees en sauzen. Absoluut lekker bij tuinboontjes.
5. Daslook
Smaakt naar ui. Daslook is een lekker fris kruid voor in de salade. Jamie Oliver prijst de ‘te gekke smaak’ van daslook-spinaziesoep. Je kunt daslook ook gebruiken voor pasta’s.
6. Rode venkel
Familie van de knolvenkel, maar zelf geen knol. Het mooi gekleurde blad is heel goed te gebruiken in visgerechten, salades, marinades en soep. Het zaad kun je in brood gebruiken, koekjes en olie.
7. Rode wond klaver
Bestrooi een dessert met de kleurrijke vlinderbloempjes. Of voeg de bloempjes toe aan een kruidenthee. Heerlijk! Ook het blad van de Rode wond klaver kun je gebruiken in verschillende recepten.
8. Kamille
Ruik heerlijk. Het jonge blad gebruik je voordat de plant bloeit. Kamille is lekker in salades, soep of in groentegerechten. Cake met kamille is lekker, of prei-kervelsoep met kamille. Gebruik een beetje. De gedroogde kamillebloemen zijn ook lekker bij kip.
9. Kleine pimpernel
Versier je salades eens op een andere manier en gebruik de jonge blaadjes van de Kleine pimpernel. Gebruik de blaadjes in de roomboter en in stoofschotels. De Kleine pimpernel smaakt wat komkommerachtig met een klein bittertje.