Vandaag open van 09:30 - 18:00

Lekker grillen met een winter-barbecue!

Lekker grillen met een winter-barbecue!

Idee voor bbq in de winterWaarom zou je alleen in de zomer aan de slag gaan met de barbecue? Barbecueën in deze koude maanden past helemaal bij het idee van gezelligheid en de warmte opzoeken. Dus, stof je barbecue af en ga aan de slag met een ultieme winter-barbecue!

Jassen aan, sjaal om: het is tijd om buiten de barbecue aan te steken. Heel gemakkelijk maak je er een winters feestje van: je zorgt voor sfeervolle buitenverlichting, haalt de vuurkorf uit de schuur en stookt op een beschutte of windvrije plek de barbecue op. Met een glas glühwein zakt de temperatuur zeker niet meteen onder het vriespunt.

Smullen met de winter-barbecue

Maar wat kun je nu klaarmaken op een winter-barbecue? Gerechten die echt passen bij deze tijd van het jaar zijn dan ideaal. Zo kun je heel gemakkelijk extra smaakvolle kaasfondue maken op de barbecue, die je eerst tot 200 graden opstookt. Je gebruikt een camembert, te koop in houten doosjes. Is de barbecue heet genoeg? Dan haal je de bovenkant van de camembert, strooit wat peper en zout erover heen, met wat druppels olijfolie. Lang heeft je barbecue niet nodig om er een heerlijk voorgerecht van te maken: zo’n 10 minuten. Heerlijk met brood, bleekselderie en paprika.

Pizza in de buitenlucht

Ook leuk voor kinderen: pizza bakken in de buitenlucht. Je bestuift de pizzaplaat met bloem en rolt er een dunne laag deeg op, die je versiert met groente, kaas en vlees. Binnen een paar minuten is je eigen heerlijke pizza klaar. Benieuwd welke bbq's daarvoor geschikt zijn? Of wat je hiervoor nodig hebt? In dit filmpje leiden we je graag rond op onze bbq-afdeling. 

Net zo gemakkelijk: spiesjes

Een ander gemakkelijk gerecht bestaat uit spiesjes van zoete aardappel, zoete ui, honing en kip. De spiesjes laat je eerst 30 minuten in water liggen. De aardappels kook je 5 minuten. Je maakt een kruidenmengsel van knoflookpoeder, zout, chilipoeder, peper, paprika en komijn. In een ander bakje meng je honing met azijn. De kip besprenkel je met olijfolie. Daarna wrijf je de kip in met de helft van de kruiden. De rest bewaar je voor de afgekoelde zoete aardappel en de zoete ui. Steek de spiesjes door het vlees en de groente. Zorg dat de barbecue tussen de 190 en 250 graden is. Grill de spiesjes in 8 minuten en voilà: klaar!

Uitpakken met groot vlees

Wil je eens uitpakken met vlees? In ons tuincentrum vind je exclusieve stukken vlees. Heerlijk is bijvoorbeeld Côte de Boeuf; een vleessoort dat gemakkelijk te bereiden is. De stukken vlees zijn ingevroren. Dat betekent dat je het vlees een dag de tijd moet geven om te ontdooien. Hoe je deze stukken klaar maakt op de barbecue? Elk soort vlees heeft z’n eigen bereidingswijze. Tip: bekijk filmpjes op Youtube, zodat je precies weet hoe je het vlees het lekkerst kunt bereiden.

Tegen de kou 

Heb je eigenlijk een bloedhekel aan kou? Dan is de iGrill dé oplossing voor jou. Je steekt een ‘hittesonde’ in het vlees en deze meet de temperatuur. Met de iGrill kun je de temperatuur van het vlees via bluetooth lezen op je smartphone. Is het vlees klaar? Dan krijg je een melding op je telefoon. Eet smakelijk! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven