Vandaag open van 09:30 - 18:00

Top 10 zomerbloeiers voor de meeste kleur!

In de tuin of op je balkon voelt het opeens een paar graden warmer bij het zien van stralende zomerbloeiers. In juni komen ze echt op stoom met ladingen bloemen, welke fanatieke bloeiers mag je echt niet missen? Wij hebben een aantal van deze prachtige bloeiende planten voor in de schaduw en voor in de zon voor je op een rijtje gezet. Wil je ze allemaal eens in het echt bewonderen? Kom dan eens langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam om onze enorme, tuinplanten afdeling in het echt te bewonderen en je te laten adviseren door een van onze groen-experts!

Tuinplanten voor in de schaduw

Heb je een balkon of tuin in de schaduw? Fleur de boel op met deze fanatieke bloeiers:

  1. Vlijtige liesjes: Plant met mooie bloemen, die tot vier centimeter groot worden. De plant wordt zelf zo'n dertig centimeter groot. Voor een fleurig geheel verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en rood!

    Vlijtig liesje zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  2. Begonia’s: Altijd kleur. In de ideale situatie groeit de begonia in voedselrijke, luchtige en vochtige aarde. Gelukkig kan de plant ook tegen een redelijk droge standplaats.

    Begonia zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  3. Fuchsia’s: Eerst ouderwets, nu weer helemaal in. In prachtige kleurcombinaties te krijgen. De Nederlandse naam is Bellenplant en hij bloeit tot en met oktober. De bladeren zijn groen en de plant wordt ongeveer 30 centimeter hoog.

    Fuchsia zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  4. Vergeet ook de torenia’s niet, de opvallende bloemen met twee ‘lipjes’ die je hieronder op de foto ziet. Ook weer met veel kleur – en dat tot diep in de nazomer. De torenia houdt van schaduw en van vochthoudende, goed doorlatende potgrond.

    Torenia zomerbloeiers tuincentrum osdorp

Lees hier eventueel meer tips voor de beplanting van een schaduwtuin of balkon en bekijk in dit filmpje van Jurgen Smit welke tuinplanten het goed doen in de halfschaduw.

Tuinplanten voor in de zon

Als je een zonnige tuin hebt, kost het je sowieso minder moeite om met groen en kleur uit te pakken. Deze eenjarige zomerbloeiers verdienen echt een plekje in jouw tuin of op je balkon:

  1. Petunia: Als er één zomerbloeier is, dan is dat deze. Ze zijn verkrijgbaar als losse plantjes en als hangplant, leuk voor in potten en manden. De meeste petunia’s geuren ’s avonds heerlijk. Petunia’s zijn niet veeleisend.

    Petunia zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  2. Afrikaantjes: Deze uit Mexico afkomstige bloeiers zijn vrolijke eenjarige planten en een beetje retro. Het zijn echte zonaanbidders en verkrijgbaar in oranje en geel. Afrikaantjes zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  3. Geraniums: Op een balkon in een bak of in de tuin zijn geraniums echte eye-catchers. Je kunt ze krijgen als bodembedekker, maar ook als fijne hangplant met felrode, oranje, lila, donkerrode en witte bloemen.

    Geraniums zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  4. Dahlia: Een plant waar je ‘u’ tegen zegt als je de bloemen ziet. De knollen (dahlia’s zijn geen bollen) plant je in mei, maar ze zijn nu ook nog in potten verkrijgbaar. Dahlia zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  5. Lobelia’s pakken uit met witte, roze, zachtblauwe of juist diep donkerblauwe bloemen en zijn, lekker ‘ouderwets’, goed te combineren met geraniums. Verkrijgbaar als staande en hangplant. De lobelia kan bloeien tot in de herfst.

    Lobelia zomerbloeiers tuincentrum osdorp
  6. IJsbloemen: De ijsbloem is, met zijn bonte bloemblaadjes, het feestnummer onder de bloemen. De ijsbloem sluit haar bloemen in de avond om ’s morgens weer te ontwaken en haar bloemen te openen.

    IJsbloemen zomerbloeiers tuincentrum osdorp

Meer weten of eenjarige tuinplanten? Kom dan eens langs in ons tuincentrum waar je het grootste aanbod eenjarige tuinplanten van Amsterdam zult vinden en bekijk nog even dit filmpje voor meer mooie zomerbloeiers (en tips hoe je ze in topconditie houdt)!

Onderhoud eenjarige planten

Vertroetel eenjarige planten met goede potgrond, bijvoorbeeld kokosgrond. In potgrond zit meestal voor zes weken voeding en als je langwerkende potgrond neemt, zelfs voor een heel seizoen! Is de potgrond uitgewerkt? Geef je planten dan elke week voeding voor een zomer lang bloemen. Daarnaast is het belangrijk dat je de uitgebloeide bloemen afknipt, zodat alle energie naar de nieuwe knoppen gaat. Zo gemakkelijk kan een prachtige tuin zijn!

Bloeiende tuinplanten kopen in Amsterdam

Je vindt de mooiste zomerbloeiers voor jouw tuin bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam met wel 4 kassen vol met tuinplanten. Vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal is het grootste tuincentrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken. Kom dus vooral eens langs en bekijk ons volledige aanbod zomerbloeiers en geniet van de prachtige kleuren!

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons tuinplanten pinbord op Pinterest voor de leukste tuinplanten ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven