Vandaag open van 09:30 - 18:00

Schaduwtuin of-balkon? Deze planten houden van schaduw!

Een balkon of tuin op het noorden, waar bijna geen plant wil groeien? Geen nood, ook van een schaduwtuin kun je een prachtige oase maken, als je weet welke planten helemaal opleven van weinig zon! Juist op een schaduwbalkon kun je prachtige planten laten groeien. Hier vind je planten met mooi groot blad, bijzondere vormen en leuke kleuren. Ook kun je er prima kleurige bloemen laten bloeien, als je maar weet welke dol zijn op beschutting. We helpen je graag op weg!

Eenjarige planten voor een schaduwbalkon

Er zijn verschillende eenjarige planten die ook in de schaduw prachtig tot bloei komen. Wij hebben een aantal van deze zomerbloeiers voor je op een rijtje gezet:

Vlijtige liesjes

Vlijtige liesjes doen het goed in een schaduwtuin

Plant met mooie bloemen, die tot vier centimeter groot worden. De plant wordt zelf zo'n zestig centimeter groot. Ook goed zelf te stekken.

Knolbegonia's

Knolbegonia's doen het goed in de schaduwtuin

Zet knolbegonia’s in een bak of pot en je hebt meteen kleur op je balkon.

Hangbegonia's

Hangbegonia's doen het goed in de schaduwtuin

Voor een echte make-over van je schaduwbalkon kun je ook kiezen voor kleurrijke hangbegonia’s. Plant de begonia’s in een mooie balkonbak of in een hanging basket en je zult er veel plezier van hebben! Zorg wel voor potgrond die goed water vast kan houden, zodat je niet voortdurend water hoeft te geven.

Torenia's

Éénjarige planten voor in de schaduw.

Mooie eyecatcher die tot in de herfst bloeit, verkrijgbaar in het blauw, geel, roze, paars en wit.

Fuchsia's

Fuchsia's doen het goed in de schaduwtuin

De groene tuin prinses met prachtige rode, roze of paarse klokjes. De bellenplant is in wel honderd verschillende soorten verkrijgbaar en kan tot wel 120 centimeter hoog worden!

Je vindt deze eenjarige tuinplanten en nog veel meer in ons tuincentrum in Amsterdam!

Vaste planten voor balkon in de schaduw

Pak uit met planten met groot blad! Juist een schaduwbalkon is hiervoor de perfecte plek. Kies je voor vaste planten, dan heb je jarenlang plezier van een mooi aangekleed balkon.

Hosta

De Hosta doet het goed in een schaduwtuin

De absolute topper als je kiest voor mooi blad. In verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals: fris groen, donkergroen, vergrijsd groen en zelf blauwachtig; Slakken zijn dol op Hosta’s, maar daar heb je op een balkon nu net geen last van.

Brunnera macrophylla

De Brunnera Macrophylla doet het goed in een schaduwtuin

Ook wel het Kaukasisch vergeet-mij-nietje genoemd. Het deels gedraaid blad is mooi rond en de bloemetjes zijn blauw. Er zijn veel verschillende varianten, met grijs blad, grijs gespikkeld blad en blad met een witte rand. De plant wordt tussen de 30 en 60 centimeter hoog.

Astilbe

De Astilbe doet het goed in een schaduwtuin

De Pluimspirea is een schaduwplant met prachtige pluimen in felle kleuren. Een ideale oplossing als je schaduwbalkon of -tuin meer kleur wilt geven. Ze houden van grond die water goed vast kan houden.

Koop planten voor jouw schaduwplek in Amsterdam

Wil je meer weten over welke planten passen in jouw schaduwtuin of op je schaduwbalkon? Kom een langs op de plantenafdeling in ons tuincentrum waar we een grote hoek speciaal ingericht hebben met planten die het goed doen in de schaduw! Hier kunnen onze medewerkers je ook te woord staan met deskundig advies over de beste planten voor jouw tuin of balkon. Tuincentrum Osdorp ligt in Amsterdam en is goed te bereiken vanuit heel Noord-Holland. Breng dus een bezoek aan ons tuincentrum en bekijk ons aanbod buitenplanten voor in de schaduw!

Ontdek ons tuincentrum

De mooiste planten voor je balkon vind je bij Tuincentrum Osdorp

De tuinplanten afdeling van tuincentrum Osdorp is meer dan twee voetbalvelden groot, je vindt er dan ook alles om van jouw balkon een echte jungle te maken! Van eenjarige bloeiers tot Mediterane vaste planten, en van kruiden- tot rotsplanten, wij hebben het allemaal. Naast het grote assortiment aan tuinplanten vind je er ook onze grondproducten en het grote buitenpotten assortiment zodat je na het shoppen gelijk kunt starten met het aanplanten van je eigen droombalkon! Woon jij in Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp in Amsterdam? Kom dan vooral langs en laat je inspireren door ons grote assortiment voor huis en tuin. Woon jij niet om de hoek of heb je geen tijd voor een bezoek aan ons tuincentrum? Shop een deel van ons assortiment dan veilig online hier in onze webshop!

Meer nieuws of inspiratie voor balkonplanten?

 Bekijk ons inspiratie bord op Pinterest met mooie pot en plant combinaties voor buiten. 

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven