Vandaag open van 09:30 - 18:00

Stappenplan (stam)rozen snoeien

Stappenplan (stam)rozen snoeien
Het is nu tijd om (stam)rozen te snoeien! Het snoeien van rozen werkt volgens een aantal eenvoudige snoei-regels. Lees in deze blog de stappen!
 
 
Stap 1
Je begint met het verwijderen van dode takken en beschadigde takken. Gebruik een scherpe snoeischaar, zo maak je een gladde snoeiwond die snel zal herstellen.

 

 

Stap 2
Vervolgens snoei je de dunne en lichtgroene takken weg. Ook takken die tegen elkaar aan schuren of elkaar kruisen, snoei je weg. Zorg dat je 5 à 6 takken overhoudt die stevig zijn en gezamenlijk een mooie vorm hebben.

 

 

Stap 3
Snoei vervolgens de 5 à 6 takken die je nu nog over hebt terug tot 10 à 15 cm lengte vanaf de stam. Bij struikrozen geldt dezelfde afstand, maar dan vanaf de grond.

 

 

Stap 4
Over de gehele lengte van takken zitten naar binnen en buiten gerichte ‘ogen’. Een oog is een puntje met een streepje eronder. Als je zorgt dat je een halve centimeter boven een naar buiten gericht oog knipt, zal dit oog al gauw uitlopen en zich tot een snelgroeiende tak ontwikkelen.

 

 

Stap 5
Uiteindelijk houd je een gesnoeide (stam)roos over met een open structuur, die vol groeikracht het nieuwe seizoen in kan. TIP: Bemest je rozen meteen na het snoeien met speciale rozenmest. Je zult beloond worden met extra veel bloemen!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven