Vandaag open van 09:30 - 18:00

Kerstverlichting voor je kerstboom: welke moet je hebben?

Kerstverlichting voor je kerstboom: welke moet je hebben?

Verlichting voor kerstboomWelke verlichting heb je nodig voor je kerstboom? En hoeveel meter? Alles wat je moet weten over kerstboomverlichting lees je hier!

Hoeveel meter kerstboomverlichting heb je nodig voor een kerstboom?

Voor een boom van 1 meter 80 heb je 18 meter verlichting nodig. Is je boom iets kleiner, dan heb je ook minder meter verlichting nodig. Wat voor soort verlichting maakt niet uit voor de lengte die je nodig hebt. Je wilt tenslotte dat je hele boom versierd is.

Welke kerstboomverlichting geeft het meeste licht?

Het meeste licht krijg je met clusterverlichting, dan volgt microcluster, treecluster en strengverlichting.

Ledverlichting in je kerstboom?

Clusterverlichting is samen met microcluster en treecluster ledverlichting. Het voordeel van led is dat de lampjes in veel kleuren beschikbaar zijn. Sommige varianten kun je programmeren en de lichtjes op een speciaal ritme laten knipperen. De nieuwste varianten zijn zelfs dimbaar en ze hebben een tijdschakelaar. Je kerstboomverlichting gaat dus automatisch aan én uit.

Wat is clusterverlichting?

Clusterverlichting is verlichting waarbij de lampjes heel dicht op elkaar ‘geclusterd’ zijn. Met clusterverlichting zorg je voor maximaal licht in kerstboom. Er zitten bijna 790 lampjes op 4,5 meter snoer. Voor een boom van 1.80 meter heb je 4 van deze pakjes nodig. Of kies voor 1152 lampjes op 8,5 meter. Dan heb je maar twee pakjes nodig.

Wat is microcluster?

Bij microcluster zit er 2 centimeter ruimte tussen de lampjes. Ze geven bijna net zoveel licht als clusterverlichting. Kies je voor 1000 ledlampjes, dan bereik je al twintig meter. Dat is ruim voldoende voor je hele kerstboom van 1.80 meter hoog. Heb je een kleinere kerstboom? Dan voldoen ook 800 lichtjes op een snoer van 16 meter.

Wat is treecluster?

Treecluster lijkt weer wat op clusterverlichting, waarbij de draadjes van de verschillende lampjes aan elkaar ‘gedraaid’ zijn. Hou je vooral van een sfeervolle kerstboom en niet al te uitbundig licht? Dan is treecluster een goede optie. Op een snoer van twintig meter krijg je 1536 lampjes. Is je boom iets kleiner? Dan kun je ook kiezen voor een snoer van vijf meter (384 lampjes) en eentje van ruim twaalf meter (960 lampjes).

Wat is strengverlichting?

Strengverlichting lijkt het meest op de ouderwetse verlichting: de elektrische kaarsjes in de boom. Strengverlichting is geen led en zorgt net zo goed voor veel sfeer. Op een snoer van 30 meter zitten 800 lampjes. Genoeg snoer om een gemiddelde kerstboom twee rondjes te versieren.

Welke kerstverlichting is geschikt voor buiten?

De regel is: kerstverlichting voor binnen is niet geschikt voor buiten. Maar kerstverlichting voor buiten is wel geschikt voor binnen. Je hebt voor buiten verschillende soorten verlichting, zoals cluster en microcluster in verschillende lengtes. Een pakket clusterverlichting gaat tot 11 meter en microcluster tot 30 meter. Treeverlichting is verkrijgbaar in een pakket van 20 meter. Ook kun je voor gewone led kiezen in verschillende kleuren (rood, blauw!). Hier zit 7,5 centimeter tussen elk lampje. Met 480 ledverlichting heb je dan genoeg voor 36 meter buitenverlichting!

Kun je ledverlichting koppelen?

Wil je een muur, balkon of schutting versieren met led-ijspegels en heb je net niet genoeg? Dan kun je ledverlichting prima koppelen. Je kunt verlichting van hetzelfde soort koppelen, zoals bijvoorbeeld drie rijen netverlichting (ledlampjes verspreid als een net) en vier snoeren clusterverlichting. Je kunt ook combineren, bijvoorbeeld ijspegels koppelen aan een snoer met netverlichting.

Waar moet je op letten bij het koppelen van kerstverlichting?

  • Op de verpakking staat hoeveel setjes je aan elkaar mag koppelen. Let daarbij op het maximaal aantal lampjes.
  • Je hebt 3 soorten koppelbare kerstverlichting: kerstverlichting van 230V (zwarte verpakking, tot 2000 lampjes), kerstverlichting met warm licht (zwarte verpakking, tot 1600 lampjes) en kerstverlichting met extra warm licht (lichtgrijze verpakking, tot 3500 lampjes). Deze drie verschillende soorten kun je onderling niet koppelen. Let dus goed op de verpakking en lees de informatie op de achterzijde.
  • Vergeet de adapter niet. Deze wordt niet standaard geleverd bij de koppelbare kerstverlichting, maar is los verkrijgbaar. De adapter heeft een snoer van tien meter, handig als er geen stopcontact in de buurt is van je kerstboom of versierde muur.

Welke kerstverlichting past bij jouw kerstboom?

Benieuwd wat voor jou de perfecte kerstverlichting is? Kom langs in ons tuincentrum. We hebben alle soorten alvast voor je in een kerstboom opgehangen, zodat je meteen resultaat ziet!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven