Vandaag open van 09:30 - 18:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

Pompoen uithollen: hoe doe je dat?

Ook zo'n zin om met pompoenen aan de slag te gaan? Dit seizoen is een buitenkansje voor iedereen die van sfeer en gezelligheid houdt. Zet je tuin of balkon bijvoorbeeld vol met mooie planten voor het najaar, zoals: chrysanten, heide, skimmia's en andere herfstbloeiers en vul dat aan met wat mooie pompoenen én natuurlijk een zelf uitgeholde pompoen met een lichtje erin, maar hoe doe je dat nou precies? In dit blogitem leggen wij het uit! 

Zelf een pompoen uithollen

Kies een geschikte pompoen

Flespompoen, kabocha, soeppompoen: pompoenen zijn er in alle soorten en maten. Voor een pompoen uithollen zijn de ‘gewone’ oranje exemplaren het handigst. Let erop dat je een redelijk grote pompoen kiest, eentje die voldoende rechtop blijft staan.

Snijd de deksel van de pompoen

Snij de bovenkant van de pompoen er met een mesje of speciaal hiervoor bedoeld pompoen snijden setje af, doe dit met schuine sneden zodat het dekseltje er straks weer opgezet kan worden zonder dat deze in de uitgeholde pompoen valt.

Hol nu je pompoen uit

Nu de bovenkant van de pompoen verwijderd is, haal je met een lepel de zaden en vezels uit de pompoen. Daarna verwijder je het vruchtvlees tot je een wand overhoudt van ongeveer 2 centimeter dik. Als je voor het uithollen de lepel uit ons handige pompoen snijden setje gebruikt, werkt dat wel zo prettig! 

Pompoen uitsnijden setje

Maak een mooi ontwerp op je pompoen

Pak een pen en schets een ontwerp op papier, denk bijvoorbeeld aan blije of griezelige gezichtjes, spoken, vleermuizen of heksen. Als je weet hoe jouw pompoenontwerp eruit moet komen te zien is het tijd om het ontwerp definitief op de schil van je pompoen te schetsen. Heb je niet voldoende inspiratie? Gebruik dan de kant-en-klare sjablonen die bij ons pompoen snijden setje zitten of download ze van het internet, leuker nog,  neem even een kijkje op onze Pinterest-pagina met leuke ideeën voor pompoen uithollen.

Snijd je ontwerp uit de pompoen

Snijd jouw ontwerp nu voorzichtig uit met een mesje of klein zaagje en duw de losgesneden stukken voorzichtig naar buiten. Mocht je geen geschikt mesje hebben dan kan je zonder ontwerp met een gatenzaag ook nog een creatief ontwerp maken door verschillende gaten in een pompoen te boren.

De pompoen is klaar, licht aan en deksel dicht!

Zet een LED-waxinelichtje in het midden van de uitgeholde pompoen en plaats het deksel weer terug, zodra het buiten donker wordt ziet jouw pompoen er prachtig uit!

Met deze tips geniet je nog langer van je zelf versierde pompoen

Natuurlijk wil je dat je pompoen zo lang mogelijk mooi blijft, lees daarom ook even ons blogitem over het bewaren van pompoenen, zodat je zo lang mogelijk van je kunstwerk kunt genieten.

Succes!

Meer handige (tuin)tips, inspirerende beelden en leuke aanbiedingen voor tuin en interieur? Volg tuincentrum Osdorp dan op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! 

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons herfstige pinbord op Pinterest voor de leukste najaars-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven