Vandaag open van 09:30 - 18:00

Overleven jouw planten je vakantie? Help je planten een handje

Overleven jouw planten je vakantie? Help je planten een handje

Hoe zorg je ervoor dat je planten jouw zomervakantie overleven? Check deze slimme survival-tips voor planten binnen en buiten!

 

 

1. Seramis helpt je plant 

Seramiskorrels zijn kleikorrels die hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen. Wanneer je deze korrels in een pot doet, gebruikt de plant de korrels om water op te nemen. Goed voor drie tot vier weken! Je zet de plant met kluit in een pot en giet er Seramis bij. Een metertje geeft aan of de plant water nodig heeft. Seramis is ook geschikt voor planten die buiten staan.

2. Handig: druppelaar met pin

Een snelle oplossing als je niet veel tijd hebt: de Aquaflora holiday. Je vult een plastic fles – van een halve liter tot 2 liter- met water. De groene pin is de ‘dop’ en daarna steek je deze pin diep in de aarde. Is je plant altijd dorstig, of kan je plant toe met af en toe een scheutje? De hoeveelheid water kun je zelf instellen. Er zijn verschillende varianten, zoals met een keramische ‘bewateringsspike’ die je in de aarde steekt. Daarboven schroef je de plastic fles.

3. Waterbollen

Geen zin in grote plastic flessen in je kamer? Dan is de Elho Aqua Care een mooie manier om je planten water te geven. In onze winkel vind je paarse en matwitte bollen. De bollen vul je met water en daarna steek je de Aqua Care diep in de pot met aarde – tot aan de wortels. Je planten hebben, afhankelijk van de soort plant en de standplaats daarvan, tot twee weken water.

4. Waterpomp in je woonkamer

Ga je langer dan twee weken weg? Dan kun je ook al je planten aansluiten op een bewateringssysteem. Handig voor binnen en buiten. Met het Gardena vakantiebewateringsysteem kun je 36 planten water geven. Je zet een bak met water in de kamer of in je tuin, plaatst de waterpomp en bevestigt de slangetjes in de potten. Je kunt de hoeveelheid water regelen met de druppelverdeler. Met een tijdschakelaar krijgt je plant elke dag water. Zorg er wel voor dat de grote bak met water voldoende gevuld blijft.

5. Nooit meer water geven?

Nou ja... bijna nooit meer. Dat kan met het druppelsysteem van zowel Gardena als Hozelock. Je legt dunne leidingen neer, achter de planten. In deze leidingen ‘plug’ je koppelstukjes en zo bouw je je eigen waternetwerk. Sluit de leidingen aan op een watercomputer. Sommige computers werken zelfs op zonne-energie. Je geeft aan wanneer je tuin water nodig heeft en de computer zorgt ervoor. Het systeem regelt dat je planten niet liters water te verstouwen krijgen. Met verschillende druppelaars bepaal je of een plant veel of weinig water nodig heeft. Geen omkijken meer naar - behalve als het echt heel warm is. Dan genieten je planten zeker van nog wat extra water

Handige voorbeelden

Op zoek naar de oplossing die bij jouw situatie past? Of wil je weten hoe je een druppelsysteem kunt aanlegen? Kom naar ons tuincentrum en we helpen je graag verder met handige voorbeelden!

Photo credit: HereIsTom Flowers, little Pansies, Zeist, Netherlands via photopin (license)

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven