Vandaag open van 09:30 - 18:00

Deze toprozen mag je niet missen in je tuin

Deze toprozen mag je niet missen in je tuin

Rozen zijn de mooiste diva’s in je tuin (en op je balkon!). Juist nu verleiden ze met prachtige vormen en kleuren en sommige exemplaren ruiken ook nog eens waanzinnig lekker. Welke rozen mag je echt niet missen? En waar moet je ze planten?

 

Stamrozen voor tuinen en balkons met weinig ruimte

Stamrozen zijn ideaal om te houden in pot. Ook kun je ze prima langs een schutting plaatsen. Een mooie stamroos is Sneeuwwitje, die lichtroze bloemknoppen laat veranderen in prachtige witte rozen. Pluspunt: deze roos is ook nog eens goed bestand tegen rozenziektes. Wil je meer kleur? Een andere sterke roos is de Red Leonardo davinci. Deze rode roos krijgt veel bloemen en ruikt ook nog eens lekker. Bloeit tot in oktober.

Sneeuwwitje stamroos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam Leonardo da Vinci stamroos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Klimrozen voor kleur voor je muur of hek

Met rozen zorg de hele zomer – en zelfs tot in het najaar- voor kleur in je tuin. Klimrozen zijn ideaal om je hekwerk of een muurtje op te vrolijken. Een absolute topper is de New Dawn, een prachtige zachtroze roos die bloeit tot diep in het najaar. De New Dawn is tevreden in de zon, maar doet het ook goed in de halfschaduw. Belangrijk pluspunt: deze roos is goed bestand tegen ziektes.

Veilchenblau is een spectaculaire roos met geel hart en bloemblaadjes die violet kleuren. Deze roos ruikt lekker. Goed te weten: Veilchenblau doet het ook prima op plekken in de schaduw. De roos bloeit tot zes weken.

New Dawn en Veilchenblau klimroos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Geur in je tuin

Je tuin maak je echt af wanneer je ook een plek reserveert voor geurende rozen. Onze toppers zijn de Chippendale en de Nostalgie. De Chippendale is roze-oranje en bloeit tot en met oktober met prachtige grote oranje bloemen, die heerlijk ruiken. Je kunt de Chippendale zowel in de zon als half in de schaduw plaatsen. De Rosa Nostalgie is een plaatje om te zien, met de zachtwitte blaadjes aan de binnenzijde, en de roodroze blaadjes aan de buitenkant van de roos. Nostalgie wil graag een zonnige plek en bloeit daar tot eind september.

Geurende Chippendale roos bij tuincentrum Osdorp in AmsterdamHeerlijk geurende Nostalgie roos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Tapijt vol roosjes

Welke roos moet je kiezen als je juist veel ruimte in je tuin over hebt? Pak uit met bodembedekkers! De Fairy is een rozensoort dat met een kleed vol roosjes de bodem bedekt. Deze roos bloeit tot in oktober en kent verschillende kleuren. De Fairy bloeit erop los op een zonnige plek, maar halfschaduw kan ook.

Rozen bij tuincentrum Osdorp

Ben jij gek van rozen, dan is dit (juni) hét moment om langs te komen op de tuinplantenafdeling bij tuincentrum Osdorp. Alle soorten en maten staan binnen op onze tuinplanten afdeling en worden wekelijks vers aangevuld! 

Rozen op de tuinplanten afdeling bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Meer weten over rozen?

Wil je meer weten over de verzorging van rozen? Welke potgrond geschikt is of wanneer je moet snoeien? Onze medewerkers in het tuincentrum helpen je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven