Vandaag open van 09:30 - 18:00

Verzorging hyacinten: het verschil tussen pothyacint en snijhyacint

Verzorging hyacinten: het verschil tussen pothyacint en snijhyacint

De eerste sneeuwklokjes zijn buiten al gespot. Ook binnen zien we het voorjaar graag. De hyacint is een prachtige voorjaarsbloem om mee uit te pakken. Maar hoe verzorg je een pothyacint of een snijhyacint?

De hyacint is de ‘grand dame’ onder voorjaarsbloeiers. Mooi om te zien en de bloemen ruiken ook nog heerlijk.

Je hebt langer plezier van een snijhyacint als je de steel eerst schoon maakt en daarna in schoon water zet. Haal de bol aan het begin van de steel er niet af. Door de bol blijft de hyacint langer houdbaar, blijft de plant stevig en krijgen de bloemen een mooie kleur. Gemiddeld blijft een snijhaycint zeven dagen goed.

De hyacint is geen makkelijke bloem om in een vaas te combineren met andere bloeiers. Narcissen gaan trouwens wel goed samen met hyacinten. Meng je de Hyacint met andere bloemen? Ververs het water dan om de twee dagen.

Ook pothyacinten zijn juweeltjes. Van pothyacinten heb je langer plezier, want deze zijn pas uitgebloeid na zo’n drie weken. Zet je de pothyacint op een warme plek, dan is de bloeitijd korter. Een koele plek is dus ideaal.

 

We zijn natuurlijk benieuwd hoe jij de pothyacint of snijhyacint gebruikt. Welke kleurcombinaties zijn jouw favoriet? Deel je foto’s op onze Facebookpagina of via twitter

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven