Vandaag open van 09:30 - 18:00

Bloedmooi: 9 toppers voor meer kleur in je (winter)tuin

Bloedmooi: 9 toppers voor meer kleur in je (winter)tuin

Wintertuin saai? Niet met deze planten! Onze tuinspecialist zet negen kleurrijke toppers op een rij, ook voor in de herfst.

1. De absolute ‘must have’ voor herfstrood in je tuin: De wilde wingerd. “Heel geschikt om muren of schuttingen mee te bedekken. Zet ’m wel op een zonnige plaats. De wingerd groeit ook nog eens razendsnel, zo’n 1,5 tot 2 meter per jaar.” Bladeren verkleuren van groen naar rood. Kleurenfeest duurt tot de winter, dan verliest de wingerd z’n blad.

2. De Japanse esdoorn. Deze struik -ook als kleine boom- verrast je ieder seizoen met prachtige kleuren. In het najaar zijn er soorten die dieprood, geel en zelfs oranje kleuren. Let wel op: De Japanse esdoorn is een langzame groeier. Een beetje geduld wordt beloond! Geschikt voor een beschutte plek en deze struik houdt niet van felle zon of strenge vorst. Verliest ook z’n blad in de winter.

3. Op zoek naar een plant die wel blad houdt? Kies dan voor de Leucothoe: een ideale groenblijvende plant! Deze plant laat de mooiste herfstkleuren zien. Van groen naar lichtgeel, roze, rood en paars. Zet de leucothoe op een zonnige of halfschaduw plaats en is heel geschikt als bodembedekker of als struik.

4. Vergeet ook niet de prachtige planten met rode bessen, zoals de Hulst. “Blijft prachtig groen. De Hulst begint al in oktober met de bessen!” Kan als haag geplant worden, maar ook in potten. Heb je een hekel aan de stekels? Kies dan voor de ‘Golden King’, deze heeft minder stekels.

5. Skimmia: Groenblijvende plant, die van kleur verandert. De bloei volgt elkaar op waardoor je elk seizoen kleur in je tuin hebt. Van september tot maart heeft de skimmia mooie rode bloemtrossen die van april tot mei veranderen in witte bloemen. Geef de skimmia een beschut plekje.

6. Ook een pareltje: Ilex Verticillata (Winterbes). Verliest zijn blad, en laat dan zijn prachtige felrode besjes zien, waar je nog lang van kunt genieten! Geef deze Winterbes een plekje in de zon.

7. Viburnum (Sneeuwbal): Een plant die in de winter bloeit. Trotseert de vorst door mooie witroze bloemetjes die heerlijk geuren! Na de bloei volgen er zwarte bessen. Je kunt deze plant als haag planten maar ook geschikt in pot. Er zijn verschillende soorten. Van groenblijvend tot bladverliezend. De Sneeuwbal houdt van zon of halfschaduw.

8. “Vogels eten bessen rode snel op, maar van de bessen van de Callicarpa (Paarse besjesplant) blijven ze lang af”, vertelt onze tuinspecialist. Als de bladeren vallen zie je mooie paarse besjes zitten. Zet hem op een plekje in de halfschaduw.

9. Vuurdoorn: Een groenblijvende struik. Een geliefde plant voor vogels om in te nestelen. Geschikt om een plekje te geven tegen een muur. De Vuurdoorn laat prachtige besjes zien in de late herfst. Je kunt kiezen uit rood, oranje of geel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven