Vandaag open van 09:30 - 18:00

Hoe kies je de beste pot voor je kamerplant? 6 tips!

Hoe kies je de beste pot voor je kamerplant? 6 tips!

Go green, het motto voor dit voorjaar! En dat lukt prima met prachtige groene kamerplanten. Maar… hoe zoek je daar de perfecte pot bij? Zes tips van onze tuinplanten-specialisten!

1. Bepaal de belangrijkste kleuren van je interieur

Wil je rust in je interieur, dan is het fijn wanneer de kleuren van de pot passen bij je stijl. Voor een strak wit interieur, is een knalrode pot minder geschikt (behalve als je een plant er echt uit wilt laten springen). Zoek de kleur die een paar tinten donkerder of lichter is dan de ‘hoofdkleuren’ van je interieur.

2. Kies een pot die past bij de kleur van je plant

Heb je een plant met vergrijsde bladeren? Zoek dan een pot in de grijstinten voor een perfecte match. Of kies zelfs voor een gele pot bij een plant met prachtige felle bladeren. En wist je dat een zachtgroene pot ook prima past bij een groene kamerplant? Heeft jouw plant gekleurde bloemen? Dan kun je ook een pot zoeken die hierop goed aansluit!

3. Zet potten met dezelfde tinten bij elkaar

Verliefd op planten, maar wordt het wel wat druk, met al die verschillende potten? Kies dan voor potten in dezelfde kleur – soms met een tint donkerder, of een tint lichter. Ook al heb je verschillende planten, ze horen opeens bij dezelfde ‘groep’. Dat oogt een stuk rustiger – zeker als je ze ook nog op bijvoorbeeld een houten plank zet.

4. Maak van je plant een eye-catcher

Potten heb je in talloze vormen en maten. Zelfs het patroon en de structuur van de potten verschillen. Pak eens uit met een opvallende pot – met reliëf, geometrische vormen, gebogen hout tot zelfs een kunstbondje- als prachtige eye-catcher.

5. Ga voor ‘big’!

Ook al is je plant nog lang geen groot exemplaar, je kunt prima kiezen voor een oversized pot. Daarmee geef je zowel de plant als de pot een boost als kunstwerk in je interieur. Sowieso heeft een plant een pot nodig die anderhalf keer zo groot is als de pot waarin je ‘m kocht.

6. Decoreer je pot

Heb je een paar vetplanten? Je kunt een extra leuk accent aan je plant geven, door de potaarde bijvoorbeeld te bedekken met lichte steentjes. Zo krijg je meteen een ‘woestijn-effect’. Of kies voor houtschors, dat bijvoorbeeld mooi past bij de bruine kleur van de stam, of een bruine pot. Er zijn talloze combinaties mogelijk.

Diverse plant-pot combinaties

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven