Vandaag open van 09:30 - 18:00

Bloemenzee met bijzondere orchidee: de Cymbidium

Bloemenzee met bijzondere orchidee: de Cymbidium

Orchideeën zijn sowieso al absolute kunstwerkjes. Maar wist je dat er zulke bijzondere exemplaren zijn, dat je je ogen niet kunt geloven? We zetten deze beauty’s deze maand centraal. Deze week: de Cymbidium floribundum.

De vlinderorchidee ken je vast wel: een prachtige grote bloem op een dunne lange stengel en enkele stevige bladeren. Wil je eens een andere soort, dan is de Cymbidium écht een bijzondere variant. Deze plant is niet alleen uitbundig in het aantal dunne blaadjes, ook de bloemen zijn niet op een hand te tellen. In grote trossen hangen de bloemen –geel, groen, roomwit of oranje, naar beneden. Hierdoor komt de orchidee prachtig uit in een mooie hoge pot. Zorg er wel voor dat het water gemakkelijk weg kan lopen, zodat de wortels niet gaan rotten.

Orchidee Tuincentrum Osdorp

De Cymbidium doe je een plezier met een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Aangezien deze plant ook kan bloeien in de Himalaya, is een niet al te warme plek fijn. En wat ook leuk is: in de zomer kun je de plant gewoon buiten zetten!

De bloemen blijven – en dat is ook een typische karaktereigenschap van de orchidee- maandenlang bloeien. De Cymbidium is een ijzersterke plant en groeit in het tropisch regenwoud, maar je vindt deze orchidee ook in de Himalaya. Dat betekent dat de plant best een beetje vorst kan verdragen.

orchidee tuincentrum osdorp

Verliefd op de Cymbidium? Plaats de orchidee na de bloei in je tuin (of in een pot buiten). Daarna heb je kans dat de orchidee je volgend jaar opnieuw beloont met een zee vol bloemen.

Wanneer je nog wat styling-tips zoekt, van pot tot andere leuke mogelijkheden voor een orchidee in je huis: bekijk de stijlgids voor nog meer ideeën over het stylen van orchideeën! En kom langs, in ons tuincentrum raak je nog meer geïnspireerd! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven