Vandaag open van 09:30 - 18:00

Blog: De moestuintjes van AH

AH Moestuintje: tips voor het kweken van grote plantjes
Moestuintjes van AH zijn een grote hit. Maar hoe kweek je de zaadjes op tot sterke plantjes? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, voor een powerboost voor je kiemplantjes:

Elk kiemplantje heeft eigen wensen
Niet alle kiemplantjes zijn hetzelfde. Soms kunnen zaadjes meteen in de volle grond worden gezaaid, andere stekjes blijven liever nog even doorgroeien in een kweekkas. En sommige plantjes, zoals de aubergine, kunnen sowieso niet tegen kou en gedijen alleen maar in een kas. Informeer dus wat jouw plant nodig heeft. Brocolli houdt bijvoorbeeld van een koele plek, terwijl tomaat dol is op warmte.

Moestuintje? Gebruik een kweekkas
Zet de plantjes na het ontkiemen over in een kweekkas. Het kleine bakje aarde van de AH minimoestuintje is snel te klein. In een kweekkas hebben de plantjes ruimte om groter te groeien. Je vindt in ons assortiment verschillende kweekbakken: van bakken op pootjes met een deksel, tot design-bak met deksel van Elho –ook in verschillende kleuren. Het is handig wanneer je de stekjes met mini-moestuintje en al in de echte kweekkas plaats. Zo beschadig je de wortels zo min mogelijk.

Moestuintje: gezonde aarde voor sterke wortels
Moestuintjes-aarde is nodig om je plantjes gezond te laten opgroeien. Neem bijvoorbeeld Zaai & Stek Grond van Pokon. Jonge plantjes hebben fijne grond nodig die vocht goed kan vasthouden. In Zaai & Stek Grond van Pokon zit turf, zand en meststoffen. Meteen voeding voor twee maanden! Je hoeft alleen water te geven. Zo kunnen de kiemplantjes stevig doorgroeien tot een versie groter, met sterke wortels. De meeste plantjes kunnen half mei de tuin in.

Experimenteer met superontkiemers
Heb je de smaak te pakken? Goed nieuws! Er is nog veel meer mogelijk op het gebied van het kweken van eigen groente en kruiden. Wist je bijvoorbeeld dat je naast de bekende tuinkers, ook je tauge en alfa kunt kweken? Of wat dacht je van basilicumkers, broccolikers, en preikers? In elk zakjes zit voldoende zaad voor lekker veel kiemgroente. Wat ook bijzonder leuk is: deze superontkiemers zie je al binnen een dag groeien. Een paar dagen later kun je deze kiemgroente gebruiken voor op brood of in je salade!

Zaden voor moestuin nodig? Kijk in onze webshop!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven