Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gezellig sfeertje in je tuin of terras? Vergeet de vuurkorf niet!

Gezellig sfeertje in je tuin of terras? Vergeet de vuurkorf niet!

Niet op vakantie? Dan zorg je er toch voor dat een lekker sfeertje in je eigen tuin? Tot ’s avonds laat relaxen kan prima rond een fijne vuurkorf.  Welke vuurhaard past het beste bij jou?

1. Een mooie vuurschaal
Met een firebowl stapel je een paar houtblokken op een mooie schaal en je steekt –eventueel met aanmaakblokjes- het hout aan. De firebowl staat op een ‘console’ van 38 cm of 56 cm, een soort verhoging. Hierdoor wordt de ondergrond niet warm en heb je zo een prachtig vuurtje! Bij de hoogste firebowls zou je eventueel de houtblokken onderop kunnen stapelen.

2. Vlammend korfje
Vlammend vuurkorfje: dat is Flame absoluut, ook zonder vuur. De vuurkorf is gestanst staal met een roest afwerking. Een mooie warme kleur. Je brandt houtsblokken in de stalen korf en ziet door het patroon van de korf nog veel meer vlammen!

3. Gemakkelijk vuurpotje
Hou je van een vuurtje, maar niet van houtsblokken die urenlang door blijven branden? Dan is de vuurpot vast iets voor jou. Deze pot met stro wordt omschreven als tuinfakkel, maar je plaatst de pot juist in een vuurkorf of terraskachel. De lont steek je aan en de vuurpot brandt binnen tien minuten.  Daar heb je twee uur plezier van, zonder dat je daarna alle as hoeft te verwijderen.

4. Finse kaars om mee te nemen
Een alternatief is de Finse kaars. Dit houten blok van 25 centimeter steek je gemakkelijk aan en je hebt er tot drie uur plezier van. In Siberië gebruiken jagers deze kaars voor het bereiden van hun eten – dus een kaars onder de arm voor bbq-light kan zeker!

5. Mexicaanse vuurhaard voor 100% warmte
Mexicaanse vuurhaarden zijn nog steeds populair. Niet alleen wordt het gedeelte van de brandende houtblokken warm, ook de hele vuurhaard zorgt voor warmte. Zo blijf je tot  diep in de nacht warm. Zorg wel voor een laag zand op de bodem en stook niet meteen het vuur flink op. De haard moet eerst ‘zetten’, oftewel aanpassen aan het vuur.

6. Terraskachels met houtopslag
Ook heb je verschillende soorten terraskachels. De uitgebreide varianten gebruik je als een buitenkeuken – met barbecue. Wil je alleen een kachel met houtopslag? Ook dat is mogelijk!

Kom langs om alle soorten vuurkorven te bekijken en voor nog meer inspiratie! Onze medewerkers helpen je graag op weg!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven