Vandaag open van 10:00 - 17:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

Hoe overleeft mijn plant de vakantie? Tips voor kamerplanten

Hoe overleeft mijn plant de vakantie? Tips voor kamerplanten

Planten water geven in de vakantie? Lastig, als je buren ook op vakantie zijn. Met deze slimme oplossingen voor in huis overleven jouw kamerplanten de zomer!

Druppelaar met pin
Voor de planten in pot is dit de ideale oplossing: de Aquaflora holiday. Je vult een plastic fles – van een halve liter tot 2 liter- met water. De groene pin is de ‘dop’ en daarna steek je deze pin diep in de aarde. Is je plant altijd dorstig, of kan je plant toe met af en toe een scheutje? De hoeveelheid water kun je zelf instellen. Er zijn verschillende varianten: Hozelock heeft de Aquasolo: een keramische ‘bewateringsspike’ die je in de aarde steekt. Daarboven schroef je de plastic fles.

Waterbollen
Geen zin in grote plastic flessen in je kamer? Dan is de Elho Aqua Care een mooie manier om je planten water te geven. In onze winkel vind je paarse en matwitte bollen. De bollen vul je met water en daarna steek je de Aqua Care diep in de pot met aarde – tot aan de wortels. Wil je een iets spannender waterbol? Hozelock biedt handgeblazen waterbollen in opvallende kleuren. Je planten hebben, afhankelijk van de soort plant en de standplaats daarvan, tot twee weken water.

Automatische bewatering
Ga je langer dan twee weken weg? Dan kun je ook al je planten aansluiten op een bewateringssysteem. Met het Gardena vakantiebewateringsysteem kun je 36 planten water geven. Je zet een bak met water in de kamer, plaatst de waterpomp en bevestigt de slangetjes in de potten. Je kunt de hoeveelheid water regelen met de druppelverdeler. Met een tijdschakelaar krijgt je plant elke dag water. Zorg er wel voor dat de grote bak met water voldoende gevuld blijft. Zo kun je rustig met vakantie gaan! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven