Hoe houd je je barbecue mooi?
Hoe onderhoud je je barbecue als je hem even niet gebruikt? Nuttige tips over wat je wel en beter niet kunt doen.
- Het rooster is vies? En wil je het rooster weer laten blinken als nieuw? Niet doen, zeggen onze bbq-specialisten. Het is juist goed als een rooster een beetje vettig is. Het vettige laagje zorgt ervoor dat het vlees minder snel aan het rooster blijft kleven.
- Te vies hoeft natuurlijk ook niet. Borstel je rooster even kort na elke bbq-sessie. Meteen resultaat! Ben je vergeten om het rooster schoon te maken? Stook het vuurtje dan op een ander moment op. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de brikettenstarter. Je plaatst aanmaakblokjes op het rooster, en plaats de brikettenstarter met briketten over de aanmaakblokjes. De aanmaakblokjes steek je aan. Na zo’n 15 minuten zijn de briketten gloeiend heet! De briketten strooi je vervolgens op het onderste rooster van je barbecue. Het bovenste rooster plaats je weer terug. De deksel doe je op de barbecue en je wacht 15 minuten. Dan is het rooster heet genoeg om gemakkelijk restjes van het rooster te schrapen. Dat kan met een bbq-borstel. Ook wel verkrijgbaar onder de naam ‘grill scrubber’ of ‘the three-sided grill brush’. Verschillende soorten borstels voor hetzelfde klusje.
- De buitenkant moet natuurlijk ook mooi blijven. Daarvoor heb je de barbecue cleaner van Weber. Maar je kunt ook met een doek en heet water de barbecue opfrissen.
- Nederland is een koud kikkerlandje. Dat betekent dat een beschermhoes een must is, zeker gezien de vele regenbuien. Laat de barbecue goed afkoelen voordat je de hoes over de bbq trekt.
Speciale vragen? Onze bbq-specialisten helpen je graag verder!