Vandaag open van 10:00 - 17:00

Blog: Een insectenhotel is een must voor insecten die nuttig zijn voor jouw tuin

Tags:

Een fijne, beschutte plek is voor insecten elk jaar lastig te vinden. Nieuwe huizen en aangeharkte tuinen bieden weinig rommelige plekjes en kiertjes. Terwijl je juist graag insecten in je tuin wilt hebben. We hebben een paar bijzondere ‘gasten’ voor je op een rij gezet, die heel blij zijn met een insectenhotel.

  • Bijen. De bestuivers bij uitstek. Zorgen ervoor dat je elk jaar weer nieuwe vruchten en bloemen kunt verwachten. Ze nestelen in de winter graag in kleine boorgaten, bamboe of riet, wat meteen ook hun broedplaats is.
  • Vlinders. Niet alleen prachtig om naar te kijken, ze bestuiven ook nog eens je bloemen als ze nectar zuigen. Welke vlinders kun je verwachten? Koliebrievlinders, dagpauwogen, distelvlinders en citroenvlinders.
  • Lieveheersbeestjes. Zij boeken de hotelkamers het liefst het hele jaar. En ze zijn heel nuttig: op hun menu staan behalve luizen ook spintmijten.

 

Waar zet je een insectenhotel neer?
Een insectenhotel plaats je het beste op een zonnige plek, met de openingen naar het zuiden. Let er ook even op dat het hotel beschut is tegen de regen en uit de wind staat. Het hotel hoort niet op de grond te staan, maar zeker 50 centimeter boven de grond. In de winter kun je het hotel gewoon laten hangen. Ook dan mooi om naar te kijken!

Benieuwd naar de insectenhotels? In onze collectie heb je enorm veel keuze in vormen en kleuren. Kom snel langs, want we geven nu ook nog eens flinke korting.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven