Vandaag open van 09:30 - 18:00

Help, hoe zorg ik ervoor dat mijn tuin niet uitdroogt?

Help, hoe zorg ik ervoor dat mijn tuin niet uitdroogt?

20% korting op water­gereedschap!
Van 1 t/m 17 juli 2016
Heb je eindelijk al je planten mooi in bloei, ga je op vakantie. En dreigt de zon je tuin uit te drogen. Wat kun je doen om de tuin vochtig te houden, zonder dat je te veel water verspilt?

Het is een vraag die elke tuinliefhebber kwelt: hoe help je je tuinplanten de zomer door? Gelukkig zijn er heel wat (slimme!) oplossingen voor het bevochtigen van de aarde. Welke oplossing voor jou het beste is, hangt af van welk type tuinliefhebber je bent.

  1. Relax-type? Dan is een druppelsysteem een absolute must. Zowel Gardena als Hozelock leveren sets waarmee je planten bedruppelt kunnen worden. Je legt dunne leidingen neer, achter de planten. In deze leidingen ‘plug’ je koppelstukjes en zo bouw je je eigen waternetwerk. Je kunt het systeem direct aansluiten op de kraan, maar nog slimmer is om hier een tijdschakelaar/watercomputer tussen te zetten. Sommige schakelaars werken zelfs op zonne-energie. Je geeft aan wanneer je tuin water nodig heeft en de computer zorgt ervoor. Het systeem regelt dat je planten niet liters water te verstouwen krijgen. Met verschillende druppelaars bepaal je of een plant veel of weinig water nodig heeft. Je planten krijgen zo precies zoveel water als ze nodig hebben.
  2. Zorgvuldig type? Hou je ervan om al actief aan te slag te gaan, voordat de zon de grond uitdroogt? Zorg dan voor cacaodoppen in de bloembakken en potten. Hierdoor droogt de aarde minder snel uit. En niet vergeten om alsnog water te geven.
  3. Type voor de grote tuin? Moeten er veel vierkante meters besproeid worden? Dan zijn de zwenksproeiers de oplossing voor jou. Plaats je er een tijdschakelaar tussen, dan sproeien ze op het moment dat jij wilt. Tip: vooral vroeg in de ochtend en laat op de avond absorberen planten het meeste vocht.
  4. Zen type? Vind je planten water geven een lekker meditatief momentje? Dan moet je het werk niet overlaten aan een watercomputer. Een tuinslang is dan een fijne keuze. Natuurlijk verkrijgbaar in veel verschillende lengtes.

A-technisch type? Raakt jouw tuinslang altijd in de knoop? Kies voor een wandslangbox! De tuinslang rolt na gebruik automatisch op. Daarnaast heb je ook spiraal tuinslangen die niet in de knoop kunnen raken. En heb je geen wand waar je de tuinslang opgerold kunt opbergen, dan kun je ook kiezen voor losse oprolsystemen. Verkrijgbaar in mooie hippe kleuren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven