Vandaag open van 09:30 - 18:00

Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte om je tuinmeubel- of loungekussens op te bergen? Kies dan voor all-weather tuinkussens, want deze kan je rustig in de regen laten liggen! Niet overtuigd? Lees dan verder of bekijk de video hieronder!

Wat onderscheid all-weather van normale tuinkussens?

All-weather kussens:
All-weather tuinkussens zijn tuinkussens die naast een water- en vuilafstotende beschermlaag ook een quick dry foam of een niet water doorlatende laag hebben.

Quick dry foam is een kussenvulling waar water in kan trekken, maar die geen water vasthoudt. Hierdoor zijn de kussens na een regenbui binnen 30 minuten weer droog genoeg om op te zitten. Ook bestaan er all-weather kussens waarbij de vulling misschien wel water vasthoudt, maar doordat er om de kussenvulling een niet waterdoorlatende laag zit, wordt deze gewoon niet nat. Bij deze kussens hoeft na een regenbui alleen de buitenste stoflaag maar te drogen waardoor je er ook weer snel op kunt zitten. 

Wat ons betreft zijn de all-weather tuinkussens met quick dry vulling beter omdat ze zachter zijn en minder warm worden. 

Normale tuinkussens:
Normale tuinmeubelkussens hebben vaak wel een water- en vuilafstotende beschermlaag, maar geen water afstotende kussensvulling. Als het dus hard of lang regent wordt de kussensvulling alsnog nat en zijn ze voor een paar uur niet meer te gebruiken. Daarnaast is er, omdat ze voor lange tijd vochtig kunnen blijven, ook een grotere kans op schimmelvormging in de kussens. 

Beide soorten tuinmeubelkussens zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Zo zal een kussenhoes van polyester bijvoorbeeld minder snel verkleuren dan een kussenshoes van katoen. 

'Het verschil is niet te zien, links met all-weather en rechts zonder'

Je herkent het verschil tussen all-weather en normale tuinmeubelkussens nietJe ziet het verschil tussen all-weather en normale tuinmeubelkussens niet

Kunnen all-weather loungekussens dan echt ALTIJD buiten blijven liggen?

Een auto kan je ook altijd buiten laten staan, maar als je hem nooit wast en soms even in de wax zet wordt de lak op een gegeven moment toch lelijk. Dat is met tuinmeubelkussens niet anders. All-weather loungekussens kan je zeker altijd buiten laten liggen, maar ze zullen er niet mooier op worden, vuil uit de lucht, vogelpoep en bladeren laten gewoon hun sporen na.  

Als je op vakantie gaat of na het zomerseizoen is het dus ook voor je all-weather kussens beter om ze even op te bergen. Doe je dit niet dan is dat geen probleem, maar ze worden wel eerder vies. 

Kunnen all-weather loungekussens echt altijd buiten blijven liggen?

Conclusie:

Als je op zoek bent naar kussens die je lekker buiten kunt laten liggen en die weinig onderhoud vergen, dan zijn all-weather tuinkussens de beste keuze voor jou. Is dat voor jou geen argument en geef je liever wat minder geld uit aan je tuinkussens of loungeset? Dan zijn normale water- en vuilafstotende tuinkussens natuurlijk ook goed!  Bezoek Tuincentrum Osdorp in Amsterdam voor een breed assortiment aan beide typen tuinkussens en vind de perfecte match voor jouw tuin.

All-weather loungesets bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

In onze tuinmeubel showroom in Amsterdam vind je een ruim aanbod loungesets met all-weather kussens, maar ook met normale kussens die daarom ook goedkoper zullen zijn. Bij de lougesets in onze webshop staat het er duidelijk bij, dus bekijk de loungesets alvast in onze webshop of kom langs!

tuinmeubelen
Tuinmeubel onderhoud: hoe behandel je tuinmeubels?

Met deze onderhoudstips kan jij zo lang mogelijk genieten van je nieuwe tuinset. Of het nu om teak, wicker of textiel gaat, wij geven alle tips die je nodig hebt.

Lees meer...
buitenverlichting
Ook in de herfst: Maak van je balkon je eigen relaxplek

Is je balkon in de herfst en winter een verlaten hoekje? Maak in een handomdraai van deze kleine ruimte een sfeervolle en warme plek. Lees hier hoe je dat doet!

Lees meer...
buitenverlichting
Is jouw balkon al een relaxplek? Zo doe je dat!

Met deze slimme trucs heb je in een handomdraai je ideale balkontuin, met bloeiende planten en ruimte om aan een tafeltje je kop thee te drinken.

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven