Vandaag open van 09:30 - 18:00

Ook in de herfst: Maak van je balkon je eigen relaxplek

Ook in de herfst: Maak van je balkon je eigen relaxplek

Verlichting voor balkonIs je balkon in de herfst en winter een verlaten hoekje? Potten met uitgebloeide planten? Dat hoeft echt niet. Maak in een handomdraai van deze kleine ruimte een sfeervolle en warme eyecatcher. Lees hier hoe je dat doet!

Ontwerpen

Lege bloempotjes, uitgebloeide planten, zakken met restjes aarde? Maak eerst even je balkon lekker leeg. Zo heb je straks meer ruimte om van je balkon een relaxplek te maken! Denk ondertussen na over hoe je ideale relaxplek er in de herfst en winter uit ziet. Inspiratie voor het versieren en inrichten van je balkon kun je opdoen op onze Pinterest-bord over balkons. Dat begint met de ruimte. Heb je een stukje muur over voor een windlicht? Is er ruimte voor een stoel, of een compleet bistro-setje? Geen zin in de kou? Begin met terrasverwarming.

Geef je balkon kleur

Er zijn veel prachtige herfstbloeiers die tot diep in het najaar je balkon kleur geven. Hou je vooral van groenblijvers? Je kunt ook balkonbakken kiezen met een andere kleur, of wat dacht je van potten? Zorg voor tinten die bij elkaar horen. Zo oogt je balkon niet bomvol, maar in balans. We hebben een paar mooie herfstplanten voor het balkon voor je verzameld. Zo zijn viooltjes nooit weg: altijd mooi en vaak oersterk!

Let there be light

Nog even en de nachten worden weer langer. Verlicht zelf je balkon voor die gezellige sfeer. Versier je balkon met buitenverlichting. Je kunt de draden voor je planten laten lopen, maar ook hoger ophangen voor een feestelijk uitstraling. De buitenverlichting kun je op een tijdschakelaar zetten. Met lampionnen geef je je balkon een extra uitstraling. Span een draad over de lengte van je balkon en hang de lampionnen hieraan. Kies je voor solar-lampionnen, dan laadt de lamp zichzelf op met zonne-energie (ja, ook in de winter) en heb je ’s avonds automatisch licht. Ook kun je led-kaarsen gebruiken, die automatisch - met een tijdschakelaar - 's avonds gaan branden. 

Maak je eigen relaxplek

Nu is het tijd voor de details. Zoek een hoekje op je balkon waar je graag zit en maak daar je eigen knusse oase. Met een relaxte stoel (rotan!) en een fijn schapenvachtje op de zitting, kun jij de winter wel aan! Vergeet ook het bijzettafeltje niet. Ideaal voor de kopjes thee, de waxinelichtjes en led-kaarjes. 

Inspiratie nodig? We hebben de mooiste balkons voor je verzameld!

 

 

 

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp december

Buiten is het donker en de bomen hebben hun blad verloren. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Tussendoor is er ook nog het een en ander te doen in de tuin, op het terras en balkon. We geven je graag tips voor de decembermaand.

Lees meer...
Alle blogs
Tips tuincentrum Osdorp november

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
kerstdorp
Efteling minidorp tuincentrum Osdorp 2023

Het LuVille Efteling minidorp staat ook dit jaar weer te stralen in tuincentrum Osdorp. Als jij een echte Efteling fan bent, dan wil je natuurlijk alle LuVille Efteling miniaturen verzamelen! In deze blog laten wij jou ons Efteling minidorp zien!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven