Vandaag open van 09:30 - 18:00

Op 4 oktober is het internationale dierendag

Dierenbaasjes zijn natuurlijk helemaal gek op hun huisdier(en) en dat laten ze ook elke dag blijken. Dierendag is een mooi excuus om je huisdier nog meer te verwennen. Het maakt natuurlijk niet uit wat voor een huisdier je hebt, een hond, kat, konijn, knaagdier of vogel. De liefde voor je huisdier mag op 4 oktober extra gevierd worden.

Honden

  • Verwen je hond met lekkere traktaties. Wij hebben veel verschillende soorten koekjes, snoepjes en kluifjes in ons assortiment.
  • Wil je iets geven wat niet door de maag gaat? Geef dan een leuk speeltje aan je hond. Honden worden erg blij en enthousiast van nieuwe speeltjes.
  • Een nieuwe mand is ook altijd een leuk cadeautje voor je trouwe viervoeter. Honden slapen gemiddeld 12 tot 14 uur per dag, dus een goede mand kan nooit kwaad.

4 oktober dierendag

Katten

  • Plant kattenkruid (Nepeta) in de tuin, een mooie, lange bloeier met lilakleurige bloemen en zacht, geurend grijs blad. Katten zijn er gek op en worden er helemaal ‘happy’ van. Geen (zonnige) plek meer in de tuin? Koop dan een speeltje met kattenkruid erin (catnip). Valeriaan vinden katten ook fijn, net als wij worden ze er rustig van.
  • Zet een potje kattengras op het balkon, terras of binnen op de vloer, bijvoorbeeld bij hun etens- en drinkbakje. Katten knabbelen er graag aan, het is gezond voor ze en het helpt ze haarballen uit te braken.
  • Katten houden van klauteren, klauwen en een hoge plek vanwaar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Trakteer ze op een speciale kattenklim – en krabpaal. Er zijn ook kattenmanden op een verhoogd onderstel of pootjes. Of plant een (kleine) boom waar ze aan kunnen krabben en in kunnen klimmen. Daar bovenin voelen ze zich op hun gemak en kunnen ze lekker de ‘kat uit de boom kijken’.

4 oktober dierendag

Konijnen en knaagdieren

  • Voor konijnen en knaagdieren is er speciaal kruidenhooi, met daarin bloemen, kruiden en groenten. Extra lekker en gezond.
  • Geef je knaagdier een speciaal knaagdierententje, hamsterhuisje, hamstermolen, een tunnel waarin ze weg kunnen kruipen of een speeltje, zoals een kokosnoot met laddertje die je in de kooi hangt.

4 oktober dierendag

Vogels

  • Je kanariepiet of papegaai maak je blij met een schommel in de kooi – die zijn er van hout, touw of geheel gemaakt van vogelvoer – met een spiegeltje of met een natuurlijke tak om op te kunnen zitten.
  • Je maakt vogeltjes ook erg blij met een zandbadje.

4 oktober dierendag

Tuindieren

Heb je geen huisdier, maar ben je wel een dierenliefhebber? Hang dan een vogelnestkastje op, plant een bessenstruik of sla alvast pindaslingers of zaden in voor de tuinvogels. Of plaats een egelhuisje in de tuin. Bekijk ons assortiment op onze webshop of kom langs in ons tuincentrum in Amsterdam.

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp december

Buiten is het donker en de bomen hebben hun blad verloren. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Tussendoor is er ook nog het een en ander te doen in de tuin, op het terras en balkon. We geven je graag tips voor de decembermaand.

Lees meer...
Alle blogs
Tips tuincentrum Osdorp november

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
kerstdorp
Efteling minidorp tuincentrum Osdorp 2023

Het LuVille Efteling minidorp staat ook dit jaar weer te stralen in tuincentrum Osdorp. Als jij een echte Efteling fan bent, dan wil je natuurlijk alle LuVille Efteling miniaturen verzamelen! In deze blog laten wij jou ons Efteling minidorp zien!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven