Vandaag open van 09:30 - 18:00

BBQ-feest? Check deze lijst met BBQ-benodigdheden

BBQ-feest? Check deze lijst met BBQ-benodigdheden

Check: de barbecue heb je. Nu op zoek naar de belangrijkste barbecue benodigdheden. Onze medewerkers op de BBQ-afdeling zetten de negen belangrijkste items voor je op een rij.

  1. Tang en spatel
    Zorg voor een goede tang en spatel om het vlees mee te draaien. Gebruik geen vork, want daarmee prik je in het vlees en loopt het sap eruit.
     
  2. Brandstof
    Logisch dat je voor het barbecuen brandstof nodig hebt. Voor de gasbarbecue ga je voor een tank, voor de houtskoolbarbecue voor kooltjes of briketten. Houtskool verbrandt veel sneller en bereikt sneller een hoge temperatuur. Met briketten kun je langer genieten van het barbecuen, want deze uit houtskoolstof geperste briketten blijven lang op temperatuur.
     
  3. Brikettenstarter
    Handig: een snelle manier om de briketten of houtskool roodgloeiend te krijgen. Je hoeft niet eens met aanmaakblokjes te werken (kan wel), maar je kunt ook krantenpapier onder in de starter plaatsen. Je zet daarna de houtskoolstarter op het onderste rooster van je barbecue en je vult de holle cilinder met de brikketten of houtskool. Daarna steek je de kranten aan en na zo’n 15 tot 25 minuten zijn je kooltjes klaar!
     
  4. Handschoenen
    Veiligheid voor alles. Er zijn verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar, tot zelfs thermische isolatiehandschoenen.
     
  5. Pizzasteen
    Je kunt veel meer met een barbecue dan alleen vlees grillen. Wat denk je van het maken van je eigen pizza? Je kunt ook met voorgebakken pizza’s werken en deze zelf beleggen. En dan: hup, op de barbecue!
     
  6. Visrek
    Een visje op de barbecue, tijdens een lange, lome zomermiddag – wie wil dat niet? Je kunt vis verpakken in aluminium of in een lekbak, maar je kunt ook je vis grillen in een visrek. Heel gemakkelijk draai je zo de vis om, voor een krokante buitenkant.
     
  7. Schoonmaakborstel
    Na het grillen is het handig dat je even de barbecue schoon maakt. Dat lukt het beste met een borstel, meteen na het barbecuen.
     
  8. Hoes
    Na regen komt weliswaar zonneschijn, maar je barbecue in de regen laten staan is geen goed idee. Zorg voor een fijne hoes, zo hou je de barbecue in topconditie. Voor elk type barbecue heb je een eigen hoes.
     
  9. Receptenboek
    Daar staat ie dan: je barbecue. Je kunt natuurlijk saté gaan bakken, of een hamburger grillen. Maar wist je dat je zoveel meer eten kunt bereiden, met bijvoorbeeld marinades en groente? Je kunt zelfs fruit grillen op de barbecue! Doe inspiratie op met een bbq-receptenboek.

Tip: Culinaire bbq van Steven Raichlen, waar stap voor stap de beste recepten worden uitgelegd aan de hand van foto’s.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven