Vandaag open van 09:30 - 18:00

Douglas planken

Ben jij op zoek naar douglas planken en woon je in Nieuw-Vennep, Haarlem, Amstelveen of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp in Amsterdam? Kom dan zeker eens...

Lees meer
Filters Sluiten

Lengte in cm

 - 
Wis selectie

Breedte in cm

 - 
Wis selectie
  • Meer
  • Meer
€   - 
Wis selectie
96 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Eigenschappen van Douglas tuinhout

Douglashout heeft heel veel positieve eigenschappen zoals een lange levensduur en een warme uitstraling. Maar door de grove structuur van het douglashout kunnen er kopscheuren, noesten en uitvallende kwasten voorkomen. Doordat dit hout versgezaagd wordt kan het eventueel indrogen en is het daarom minder maatvast. (Ook bestaat er met versgezaagd hout kans op schimmelvorming), daarom wordt het woodvision douglashout behandeld met anti blauw. Wil je douglas hout met een langere levensduur? kies dan voor de groen geïmpregneerde (KOMO) douglas palen.

Toepassingen van Douglas planken 

Douglas hout wordt vaak gebruikt voor diverse toepassingen in de tuin, niet alleen voor schuttingen, maar ook voor overkappingen, blokhutten & tuinhuizen. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3 (matig-goed). Douglashout is onder andere goed geschikt voor het plaatsen van schuttingen, pergola’s en overkappingen. Douglas plankenin deze duurzaamheidsklasse hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar.

 

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven