Vandaag open van 09:30 - 18:00

De top-5 populairste Efteling miniatuur huisjes

Als echte fan van de Efteling ben je natuurlijk al lang bezig om de uitbreidingen van je miniatuur dorp te plannen. Naast de nieuwe miniaturen van 2021 zijn er natuurlijk ook een hoop klassiekers die niet in jouw dorp mogen ontbreken. Lees snel verder voor een overzicht van de 5 populairste Luville Efteling huisjes. Heb jij ze allemaal al?

5. Luville Efteling - Babbelboom

Op nummer 5, technisch gezien geen huisje, staat Kniesoor de bekende Babbelboom. Kniesoor is een vrij recente toevoeging in het Sprookjesbos van de Efteling geweest. Deze levende boom begint over van alles en nog wat te kletsen als je zijn pad in wandelt. Leuk feitje over de echte Babbelboom: als je de Efteling-app hebt geïnstalleerd op je telefoon en gegevensuitwisseling hebt toegestaan kan hij je zelfs met je naam toespreken en feliciteren op je verjaardag als je dan langsloopt! Zo geavanceerd is de miniatuur-versie helaas niet, maar nog steeds een prachtige aanvulling voor je sprookjesbos.

Luville Efteling Babbelboom

4. Luville Efteling - Trollenkoning

De Trollenkoning is al meer dan 30 jaar een vaste bewoner in het Sprookjesbos. Hij vervult daar de rol van waarzegger en beheerst over kinetische krachten. Zo laat hij in het Sprookjesbos een steen trillen met zijn magische krachten. De Trollenkoning staat bij ons op plek 4 en wij begrijpen wel waarom. De holle boom met enorme zwammen is een prachtige troon voor de mysterieuze Trollenkoning.

Luville Efteling de Trollenkoning

3. Luville Efteling - Anton Pieck Carrousel

De Anton Pieck Carrousel zit pas sinds 2021 in de Luville Efteling collectie, maar behoort nu al tot de top 5 populairste huisjes! In de Efteling is deze draaimolen al sinds jaar en dag onderdeel van het Anton Pieck plein. De gelijkenis van het miniatuurtje is treffend: van de prachtig gedecoreerde rand rondom tot de Pierrot bovenop de molen. Zie je het al voor je hoe deze molen rondjes draait en jouw kerstdorp mooi verlicht met de sierlijke lampjes aan de rand? En natuurlijk brengt hij het bekende draaiorgel-geluid ten gehore.

Luville Efteling Anton Pieck carrousel

2. Luville Efteling - Huis van de Vijf Zintuigen (Efteling Entree)

De nummer 2 van deze lijst is voor niemand een verrassing. De Efteling Entree, het Huis van de Vijf Zintuigen, is één van de meest bekende aangezichten van de Efteling. Sinds 1996 is dit de hoofdingang van het park en vandaar dat hij ook in jouw miniatuurdorp niet mag missen!

Luville Efteling entree Huis van de Vijf Zintuigen

1. Luville Efteling - De zes Zwanen

De zes Zwanen is het 30e sprookje dat in het Sprookjesbos is toegevoegd. Sinds 2020 zit het in de Luville Efteling collectie en inmiddels is het het populairste miniatuur huisje van de Efteling collectie. Dit prachtige slot verdient natuurlijk een plek in jouw verzameling. Leuk detail: de zwanen kunnen echt rondjes varen door het slot, net als in de Efteling!

Luville Efteling De zes Zwanen

Luville Efteling miniaturen koop je bij Tuincentrum Osdorp

Ben je op zoek naar deze of andere Efteling miniaturen? Kijk dan eens in ons online assortiment van Luville Efteling of kom langs in ons tuincentrum tijdens de kerstshow!

Wil je meer nieuws of inspiratie?

 Volg ons op Pinterest voor de mooiste inspiratie voor het kerstseizoen

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

 

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven