Vrijdagtip: Rookhout
Trend: Rookhout op je bbq voor heerlijk vlees
Rookhout mag niet ontbreken voor een echt BBQ-feest! Rookhout geeft je vlees extra smaak en kleur. Verkrijgbaar in praktisch elk denkbare smaak! Wat dacht je van whiskey, cherry, berk of esdoorn?
Let er wel op welk type vlees je wilt bereiden. Sommige soorten rookhout geven bijvoorbeeld kip een heerlijke smaak, terwijl andere soorten meer tot hun recht komen bij grotere stukken vlees.
Rookhout in de BBQ
Hoe gebruik je rookhout precies? Het is niet de bedoeling dat je deze houtsnippers meteen op de briketten of kolen gooit. Houtsnippers plaats je in een smokerbox. Als je geen smokerbox hebt, kun je ze ook in aluminiumfolie met gaatjes verpakken. Als je blokjes hout wilt gebruiken, is het verstandig deze eerst een uur te laten wellen in water. Daarna plaats je ze tussen de kolen of briketten. In ons assortiment vind je ook kleine pakketjes houtsnippers, inclusief smokerbox, voor eenmalig gebruik.