Vandaag open van 09:30 - 18:00

Kerstverlichting: hoeveel lampjes (en meer tips)

Kerstverlichting: hoeveel lampjes (en meer tips)

Verlichting voor kerstboomWelke verlichting voor je kerstboom heb je nodig? Als je kijkt naar de verschillende soorten lampjes voor in de kerstboom is er keuze te over. Wat voor lampje moet je hebben voor fel licht? En voor vooral sfeer? De beste optie voor jouw kerstboom. 

“Hoeveel lampjes moeten er in mijn kerstboom?” Het is een vraag die we rond deze dagen heel vaak horen. Het antwoord is gelukkig niet zo moeilijk. Want je hoeft namelijk niet te rekenen in lampjes, maar in meters! Voor een boom van 1 meter 80 heb je ongeveer 18 meter nodig. 

Schitterende kerstboom

Maar het is vaak nog een heel gepuzzel om te weten welke kerstverlichting je moet kiezen. Niet alleen de hoogte is belangrijk, maar ook hoeveel licht je wilt. We helpen je op weg. Of je nu licht voor een sfeervolle kamer wilt, of dat je op zoek bent naar een (letterlijk) schitterende kerstboom!

Veel of weinig licht?

Het meeste licht krijg je met clusterverlichting, dan volgt microcluster, treecluster en als laatste strengverlichting. Het leuke is dat de eerste drie soorten verlichting allemaal ledlampjes zijn. Verkrijgbaar in heel wat kleuren. Sommige varianten kun je programmeren en de lichtjes op een speciaal ritme laten knipperen. De nieuwste varianten zijn zelfs dimbaar en hebben een tijdschakelaar. Je kerstboomverlichting gaat dus automatisch aan én uit. Wie dol is op gadgets, kan de kerstboom ‘bedienen’ via de mobiele telefoon!

Maximaal licht

Stel je wilt maximaal licht en je kiest dus voor clusterverlichting. Wat is dat precies? Clusterverlichting is verlichting waarbij de lampjes heel dicht op elkaar ‘geclusterd’ zijn. Met clusterverlichting zorg je voor maximaal licht in kerstboom. Er zitten bijna 790 lampjes op 4,5 meter snoer. Bij microcluster zit er nog wel 2 centimeter ruimte tussen de lampjes. Ze geven bijna net zoveel licht als clusterverlichting. 

Subtiele sfeer 

Ga je liever voor een subtiele sfeer? Dan is treecluster ideaal: net als bij clusterverlichting zijn de draadjes van de lampjes aan elkaar ‘gedraaid’, maar het zijn er minder per meter. Op een snoer van twintig meter krijg je 1536 lampjes.

Koppelen van verlichting

Wil je niet alleen je kerstboom verlichten, maar ook een muur of een andere plant? Ook dat kan prima met ledverlichting. De meeste varianten kun je koppelen. Dat betekent dat je niet overal stekkerbakken hoeft te plaatsen. Je kunt ook combineren, bijvoorbeeld een setje ijspegels koppelen aan een snoer met netverlichting. Op de verpakking staat hoeveel setjes je aan elkaar mag koppelen. Let daarbij op het maximaal aantal lampjes.

Adapter voor ledverlichting

Vergeet de adapter niet als je voor ledverlichting kiest. Deze wordt niet standaard geleverd bij de koppelbare kerstverlichting, maar is los verkrijgbaar. De adapter heeft een snoer van tien meter, handig als er geen stopcontact in de buurt is.

Hulp nodig?

Sta je straks in ons tuincentrum te twijfelen welke verlichting het beste bij jouw kerstboom past? En weet je niet precies hoeveel pakjes het beste resultaat geeft? Vraag het onze medewerkers. Of je nu straks met je telefoon je kerstboom ‘aanzet’, of ‘m op een tijdschakelaar zet: gezellig wordt het zeker!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven