Vandaag open van 09:30 - 18:00

Makkelijke kamerplanten, ook zonder groene vingers

Makkelijke kamerplanten, ook zonder groene vingers

Gemakkelijke plantenMakkelijke kamerplanten. Het grote voordeel is dat er wél groen in je woonkamer staat, terwijl jezelf geen groene vingers hoeft te hebben. Welke gemakkelijke planten vragen nauwelijks aandacht?

Het kiezen van een kamerplant kun je een beetje vergelijken met het kiezen van een huisdier. Je moet bij elkaar passen. Besteed je liever niet al te veel aandacht aan groene kamergenoten? Zorg dan voor een plant met weinig eisen. En die zijn er gelukkig genoeg.

Geldboom

We trappen af met de Crassula familie. Alleen de namen zijn al bijzonder: je hebt onder andere de Crassula ‘Hobbit’ (ook wel Geldboom genoemd) en de Crassula ‘Hottentot’. Het zijn vetplanten. Ze hoeven alleen af en toe een beetje water.

Zaagcactus

De Epiphyllum anguliger is een cactus die er niet uitziet als een cactus, maar een plant is met grappige, gekartelde blaadjes –als een botte zaag. In de herfst verschijnen er aan het einde van de blaadjes prachtige witte geurende bloempjes. Let op: dat feestje duurt niet lang. De bloemen bloeien maar een nacht! De zaagcactus houdt van een beetje schaduw en hoeft niet veel water. Mooi en makkelijk dus.

Gatenplant

De Monstera is een kruipende klimplant. De bladen van de Monsterazijn groene kunstwerkjes. Je doet de Monstera geen plezier met een plek in de zon, maar verder stelt de plant niet veel eisen –behalve regelmatig een scheut water. In de winter vindt de plant het fijn om een beetje besproeid te worden met water.

Drakenbloedboom 

Voor wat extra kleur in je woonkamer. De Dracaena houdt van droogte, dus je hoeft weinig water te geven. In de winter zelfs vier weken geen druppel! De plant leeft op in een (iets) donkere hoek. De ‘marginata’, een telg in deze familie, moet vooral níet teveel water. Een beetje verwaarlozing doet dus wonderen. 

Graslelie 

De Chlorophytum comosum zuivert de lucht en kun je ook nog eens gemakkelijk vermeerderen. Heeft de graslelie water nodig? Zet ‘m dan gerust een nachtje in een bak met water. De wortels zuigen zich rustig vol water en daar heb jij geen omkijken naar. Ben je de plant vergeten water te geven? De graslelie maakt dat duidelijk door grijs te worden. Handig!

Ficus 

Bedenk welke vorm je ideale plant moet hebben, of je vindt ‘m wel in de familie van de moerbei: de Ficus. Van gevlochten stammen tot kleine boom op stam, of een bonsaiboompje en de Ficus Gin Seng met vooral stam. Van de ficus zijn wel 750 soorten, inclusief de vijg. De Ficus robusta (rubberplant) scoort van alle ficusplanten het beste op het gebied van luchtzuivering. Al deze planten vragen niet zoveel: zorg voor een vochtige kluit en laat de plant verder met rust. Van verhuizen houdt de Ficus absoluut niet. 

Cactus

Als een cactus kan overleven in een gortdroge woestijn, dan doet deze plant het zeker op je vensterbank. Deze onderhoudsarme topper is ook nog een prachtig om naar te kijken. Zet een paar cactussen naast elkaar en je bent al klaar. De plant hoeft in de wintermaanden geen druppel water. Vanaf maart geef je een keer per maand een scheutje water. Dat is alles!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven