Vandaag open van 09:30 - 18:00

Blog: Hortensia's

Je Hortensia wil je graag mooi houden, met schermen vol intens blauwe bloemen. Hoe voorkom je dat de blauwe bloemen van de Hortensia vervagen tot grauw rozeblauw?

Blauwe Hortensia: zuurhoudende grond
De kleur van de Hortensia (Hydrangea) heeft te maken met de zuurgraad van de grond. Heb je de blauwe variant, bijvoorbeeld de Hydrangea macrophylla? Kies dan voor zuurhoudende grond. Zorg voor wat aluin, want de blauwe Hortensia houdt namelijk ook van ijzerhoudende grond. Tip: Gebruik Pokon Hortensia Blauwmaker in de maanden juli tot en met september.

Roze Hortensia: geen zuurhoudende grond
Verliefd op je roze Hydrangea macrophylla? Dan is juist geen zuurhoudende grond het beste recept voor roze bloemen. Heb je een paarse Hortensia in de tuin staan? Dat zijn weer de liefhebbers voor pH-neutrale bodems. De witte Hortensia heeft weinig eisen en deze verandert niet snel van kleur. Met de juiste zuurgraad van de grond heb je jarenlang plezier van deze ‘grand dame’: als kamerplant, als plant in de tuin, of als snijbloem in bos bloemen – of los in een vaasje. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Barbecueën op houtskool of toch brikketten? Dat hangt er maar net vanaf! Lees er alles over in dit blogitem!

Lees meer...
tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven