Vandaag open van 09:30 - 18:00

Blog: Hortensia's

Je Hortensia wil je graag mooi houden, met schermen vol intens blauwe bloemen. Hoe voorkom je dat de blauwe bloemen van de Hortensia vervagen tot grauw rozeblauw?

Blauwe Hortensia: zuurhoudende grond
De kleur van de Hortensia (Hydrangea) heeft te maken met de zuurgraad van de grond. Heb je de blauwe variant, bijvoorbeeld de Hydrangea macrophylla? Kies dan voor zuurhoudende grond. Zorg voor wat aluin, want de blauwe Hortensia houdt namelijk ook van ijzerhoudende grond. Tip: Gebruik Pokon Hortensia Blauwmaker in de maanden juli tot en met september.

Roze Hortensia: geen zuurhoudende grond
Verliefd op je roze Hydrangea macrophylla? Dan is juist geen zuurhoudende grond het beste recept voor roze bloemen. Heb je een paarse Hortensia in de tuin staan? Dat zijn weer de liefhebbers voor pH-neutrale bodems. De witte Hortensia heeft weinig eisen en deze verandert niet snel van kleur. Met de juiste zuurgraad van de grond heb je jarenlang plezier van deze ‘grand dame’: als kamerplant, als plant in de tuin, of als snijbloem in bos bloemen – of los in een vaasje. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven