Vandaag open van 09:30 - 18:00

Top 8 luchtzuiverende planten voor thuis en kantoor

Kamerplanten zijn hip en trendy! Ze staan niet alleen prachtig in je huis, maar zijn ook nog eens gezond voor je! Wat doen kamerplanten nu precies? Iedere kamerplant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Wij hebben maar liefst 8 kamerplanten geselecteerd die luchtzuiverend zijn. Ze neutraliseren schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken. Ook verbeteren ze de luchtvochtigheid en zetten ze CO2 effectief om in zuurstof. Ontdek welke 8 kamerplanten naast gezond ook nog een prachtige eyecatcher in huis zijn!

1. Areca palm - Dypsis Chrysalidocarpus

Nummer één volgens Nasa, die onderzoek deed naar luchtzuiverende toppers. De Areca Palm heeft in de zomer een paar keer per week wat water nodig. De Areca palm houdt van een lichte plaats. Houd hem uit de buurt van de verwarming. 

Arecapalm Dypsis luchtzuiverende kamerplant tuincentrum Osdorp

2. Graslelie – Chlorophytum comosum

Een luchtzuiverend talentje die je ook nog heel gemakkelijk zelf kunt vermeerderen. De graslelie kun je gerust een nachtje in een bak met water laten staan. De wortels zuigen zich rustig vol water en daar heb jij geen omkijken naar. De graslelie houdt niet van zonlicht en van een plek bij de verwarming.

Graslelie Cholophytum comosum luchtzuiverende kamerplanten tuincentrum Osdorp

3. Gatenplant - Monstera deliciosa

Bekende tropische verschijning in menig huishouden. Het is een erg sterke en trendy kamerplant met iconische bladeren.

Gatenplant Monstera deliciosa luchtzuiverende kamerplanten tuincentrum Osdorp

4. Zinkvaren - Phlebodium aureum

Heel trendy is de zinkvaren, met speelse blaadjes met een grijsblauwe kleur. Komt oorspronkelijk uit de vochtige tropische wouden van Zuid-Amerika. Daar hechten de wortels zich aan de bomen, maar de wortels nemen ook voedsel op. De plant heeft maar eens per week water nodig en is gelukkig met een plek in halfschaduw. 

Zinkvaren Phlebodium aureum luchtzuiverende kamerplanten tuincentrum Osdorp

5. Lepelplant - Spathiphyllum

Een kanjer in het zuiveren van de lucht, met ook nog eens een prachtige bloem. Deze lepelplant komt uit de familie van de aronskelk (Araceae). Ben je vergeten de lepelpland water te geven? De lepelplant laat je dat met hangende blaadjes meteen zien. Twee keer per week flink wat water is voldoende. Houdt niet van een plek in de volle zon.

Lepelplant Spathiphyllum luchtzuiverende kamerplant tuincentrum Osdorp

6. Rubberplant - Ficus robusta

De Ficus robusta scoort van alle ficusplanten het beste op het gebied van luchtzuivering. De rubberplant is gemakkelijk: een plek in schaduw of halfschaduw is voldoende. Ook heeft de plant weinig water nodig. Zorg er alleen voor dat de kluit niet uitdroogt. Van verhuizen houdt de plant niet. Kies dus voor een plek waar de rubberplant lang kan blijven staan. 

Rubberplant Ficus robusta luchtzuiverende kamerplant tuincentrum Osdorp

7. Drakenbloedboom –Dracaena

De Drakenbloedboom is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Fijn: ze houden van droogte, dus je hoeft weinig water te geven. Van direct zonlicht houdt de drakenbloedboom niet, dus de plant is ideaal om een (iets) donkere hoek op te fleuren. De Dracaena marginata is bij uitstek een plant in deze familie die niet van zon houdt. Kies je voor de marginata, zorg ervoor dat je niet teveel water geeft. 

Drakenbloedboom Dracaena luchtzuiverende kamerplant tuincentrum Osdorp

8. Krulvaren - Nephrolepis exaltata

Deze 'green lady' is de perfecte kamerplant voor op de badkamer. Deze prachtig heldergroenen varen houdt namelijk wel van vochtige warmte.

Krulvaren Nephrolepis exaltata luchtzuiverende kamerplant tuincentrum Osdorp

 

En dan nog een extra superplant: Vrouwentong. Bekijk het filmpje over deze bijzonder gemakkelijke plant.

Luchtzuiverende kamerplanten bij tuincentrum Osdorp

Ben jij op zoek naar luchtzuiverende kamerplanten voor je huis of kantoor? Kom dan vooral eens langs in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp. Wij hebben een grote afdeling kamerplanten met een apart stuk voor Luchtzuiverende Kamerplanten. Je herkent ze ook vaak aan het label van Air So Pure, wat specifiek gemaakt is voor luchtzuiverende kamerplanten!

Top 8 luchtzuiverende kamerplanten bij tuincentrum Osdorp

Wil je meer nieuws of inspiratie?

 Volg ons op Pinterest voor extra inspiratie en tips over kamerplanten.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven