Vandaag open van 09:30 - 18:00

Luchtzuiverende plant: goed voor je concentratie

Luchtzuiverende plant: goed voor je concentratie

Luchtzuiverende planten air so pureStraks weer aan het werk of begint je studie binnenkort weer? Goed te weten: er zijn planten die bij uitstek de lucht zuiveren in je studeer- en werkkamer en daarmee jouw prestaties en concentratie ten goede komen. Hier de top-7 van luchtzuiverende planten die thuis of op kantoor niet mogen ontbreken.

Areca Palm - Chrysalidocarpus

Nummer één volgens Nasa, die onderzoek deed naar luchtzuiverende toppers. De Areca Palm heeft in de zomer een paar keer per week wat water nodig. De Areca palm houdt van een lichte, maar niet zonnige standplaats en houdt hem uit de buurt van de verwarming. 

Graslelie – Chlorophytum comosum

Een luchtzuiverend talentje die je ook nog heel gemakkelijk zelf kunt vermeerderen. De graslelie kun je gerust een nachtje in een bak met water laten staan, de wortels zuigen zich rustig vol water en daar heb jij geen omkijken naar. De graslelie houdt niet van zonlicht en van een plek bij de verwarming. 

Zinkvaren - Phlebodium aureum

Heel trendy is de zinkvaren, met speelse blaadjes en een grijsblauwe kleur. De zinkvaren komt oorspronkelijk uit de vochtige tropische wouden van Zuid-Amerika. Daar hechten de wortels zich aan de bomen en nemen zo hun voedsel op. De plant hoeft maar eens per week water nodig en is gelukkig met een plek in de halfschaduw. 

Lepelplant - Spathiphyllum

Een kanjer in het zuiveren van de lucht, met ook nog eens een prachtige bloemen. Deze lepelplant komt uit de familie van de aronskelk (Araceae). Ben je vergeten de lepelplant water te geven dan laat hij je dat met hangende blaadjes meteen zien, geef twee keer per week flink water om dit te voorkomen. Hij houdt niet van een plek in de volle zon.

Rubberplant - Ficus robusta

De Ficus robusta scoort van alle ficusplanten het beste op het gebied van luchtzuivering. De rubberplant is gemakkelijk: een plek in schaduw of halfschaduw is voldoende. Ook heeft de plant weinig water nodig, zorg er alleen voor dat de kluit niet uitdroogt. Van verhuizen houdt de plant niet, kies dus voor een plek waar de rubberplant lang kan blijven staan. 

Drakenbloedboom –Dracaena

De Drakenbloedboom kun je krijgen in verschillende kleuren. Fijn: ze houden van droogte, dus je hoeft weinig water te geven. Van direct zonlicht houdt de drakenbloedboom niet, dus de plant is ideaal om een (iets) donkere hoek op te fleuren. De Dracaena marginata is bij uitstek een plant in deze familie die niet van zon houdt. Kies je voor de marginata, zorg ervoor dat je niet teveel water geeft. 

Ficus Alii

Verkrijgbaar in veel ‘vormen’, bijvoorbeeld met een gevlochten stam. De ficus houdt van een lichte standplaats, maar niet van zon. Zet je de plant op een andere plek, dan zal de ficus eerst z’n bladeren laten vallen, om vervolgens weer op te krabbelen. 

In Tuincentrum Osdorp vind je planten met het label Air So Pure, die gekozen zijn op basis van hun luchtzuiverende kwaliteiten. Op hun site vind je een overzicht van nog meer luchtzuiverende planten.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven