Vandaag open van 09:30 - 18:00

Vakantie? Gardena Micro-drip of Hozelock Easy Drip zorgt voor je tuin!

Sta je in de zomer ’s ochtends en ’s avonds je planten te besproeien? Raakt de grond uitgedroogd door de felle zon? Of ga je op vakantie en is er niemand om je planten te verzorgen? Een druppelsysteem, zoals Gardena Micro-Drip of Hozelock Easy Drip, neemt jou het werk uit handen.

Automatisch planten water gevenEen druppelsysteem zorgt ervoor dat je planten precies zoveel water krijgen als ze nodig hebben. Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld om zo’n bewateringssysteem in je tuin of op je balkon aan te leggen, maar dat valt reuze mee. 

Een druppelsysteem aanleggen

De basis is een hoofdleiding, oftewel aanvoerbuis, die aangesloten wordt op de kraan. Vaak ligt deze buis achter planten of struiken, omdat je zo’n leiding niet in het zicht wilt hebben. Je kunt (dunnere) kabeltjes hierop aansluiten via speciale koppelstukjes, om alle planten te bereiken. Maar je kunt ook een klein gaatje in de aanvoerbuis maken met een speciaal mesje, als je geen dunnere kabeltjes nodig hebt. 

Einddruppelaars voor water bij elke plant

Daarna ga je aan de slag met instelbare einddruppelaars. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Wil je waterdruppelaars voor planten die altijd dorst hebben? Of wil je een groepje planten over een iets grotere afstand besproeien? Of wil je vooral een specifieke plant water geven? Met de einddruppelaars regel je het. Op de verpakking van elke einddruppelaar zie je wat de mogelijkheden zijn.

Een druppelsysteem als startersset van Gardena of Hozelock is goed om mee te beginnen. Een set bestaat uit een hoofdapparaat (voor het verlagen van de waterdruk tot 1,5 bar), aanvoerbuizen, koppelstukjes, instelbare einddruppelaars en einddopjes. 

In dit filmpje zie je wat het effect is van een einddruppelaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinplanten geheel automatisch bewateren met een bewateringscomputer

Een watercomputer neemt het werk je echt uit handen. Er zijn verschillende soorten watercomputers (zelfs op zonne-energie!), met eenvoudig in te stellen programma’s. Je sluit de watercomputer gemakkelijk aan op de kraan. Je stelt in wanneer de planten water moeten krijgen, hoe vaak en hoe lang. Zo is het bijvoorbeeld om handig om planten vroeg in de ochtend water te geven, zodat ze genoeg tijd krijgen om water op te nemen voordat de zon fel gaat schijnen. Check ook even de nieuwste watercomputer van Hozelock! Met een app kun je deze computer bedienen. Handig als je een zonnige dag verwacht en niet thuis bent.

Een druppelsysteem is ook ideaal voor op je balkon

Een druppelsysteem is ook ideaal voor een balkon of een aantal plantenbakken. Over een lengte van vijf meter kun je bijvoorbeeld de startset gebruiken (van Gardena) voor bloembakken of tien terrasplanten. Of Hozelock voor 15 potplanten. Ook voor je groentetuin is deze startset geschikt! De set sluit je aan op een kraan. 

Uitbreiden van je Gardena Micro-Drip of Hozelock Easy-Drip systeem is gemakkelijk

In ons tuincentrum vind je ook andere specifieke Gardena sets, bijvoorbeeld voor je balkon of terrassen. En heb je meer planten die ‘aangesloten’ moeten worden? Dan breid je je set eenvoudig uit met aanvoerbuizen en einddruppelaars. Voila! Laat die zon maar schijnen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven