Vandaag open van 09:30 - 18:00

Vroege tips voor een geweldige moestuin in de zomer

Vroege tips voor een geweldige moestuin in de zomer

Koude wind, af en toe regen: er zijn fijnere dagen te bedenken om in de tuin aan de slag te gaan. In februari zijn er maar een paar handige tips voor straks een geweldige moestuin. Niet onbelangrijk: dat kan ook gewoon binnen!

Tip: Begin bescheiden met zaadjes
Laat die laarzen maar staan, inzaaien kan prima in huis. Koop een bak en aarde waarin je zaadjes van bloemen, doperwten (Bijvoorbeeld ‘Douce Provence’) sla-plantjes en kruiden (lavendel, rozemarijn) kunt voorzaaien. Zet de bak vervolgens in de vensterbank en zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt (plantenspuit!). Ben je een beginner? Doe je eerste kweekervaring op met tomaten. Ook kun je nu al beginnen met komkommers en als je een kweekkastje hebt, kunnen de komkommers in de lente in hun kastje naar buiten.

Tip: Hergebruik je munt van vorig jaar
Een pot vol geurige kruiden: een must voor elke zomer. Je kunt hiervoor zelfs de munt van vorig jaar gebruiken. Schud de meeste grond van de oude plant en snijd een paar stevige wortels van maximaal 5 centimeter lengte af. Deze wortelstekken zet je vervolgens in een andere pot in je vensterbank.

Tip: Geef je moestuin een power-boost
Tja. Niet alles kan vanuit huis worden geregeld. Je zult toch ook in het vroege voorjaar in de moestuin aan de slag moeten gaan. Gelukkig is de lijst van ‘to-do’ in februari nog niet erg lang. Zorg er in ieder geval nu al voor dat er kalk in de grond zit als je van plan bent om bloemkool, spruitjes of kool te kweken. Check wel even de pH-waarde van je grond. Mocht er al genoeg kalk in de aarde zitten, dan kun je dit klusjes overslaan.

Tip: Pak het onkruid aan
Is je moestuin overwoekerd geraakt door onkruid? Spring dan met een beetje zon de moestuin in en verwijder alvast zoveel mogelijk onkruid. Kun je straks met een prima overzichtelijk moestuinbedje beginnen – voor lekker veel eigen gekweekte groenten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven