Vandaag open van 10:00 - 17:00

Vroege tips voor een geweldige moestuin in de zomer

Vroege tips voor een geweldige moestuin in de zomer

Koude wind, af en toe regen: er zijn fijnere dagen te bedenken om in de tuin aan de slag te gaan. In februari zijn er maar een paar handige tips voor straks een geweldige moestuin. Niet onbelangrijk: dat kan ook gewoon binnen!

Tip: Begin bescheiden met zaadjes
Laat die laarzen maar staan, inzaaien kan prima in huis. Koop een bak en aarde waarin je zaadjes van bloemen, doperwten (Bijvoorbeeld ‘Douce Provence’) sla-plantjes en kruiden (lavendel, rozemarijn) kunt voorzaaien. Zet de bak vervolgens in de vensterbank en zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt (plantenspuit!). Ben je een beginner? Doe je eerste kweekervaring op met tomaten. Ook kun je nu al beginnen met komkommers en als je een kweekkastje hebt, kunnen de komkommers in de lente in hun kastje naar buiten.

Tip: Hergebruik je munt van vorig jaar
Een pot vol geurige kruiden: een must voor elke zomer. Je kunt hiervoor zelfs de munt van vorig jaar gebruiken. Schud de meeste grond van de oude plant en snijd een paar stevige wortels van maximaal 5 centimeter lengte af. Deze wortelstekken zet je vervolgens in een andere pot in je vensterbank.

Tip: Geef je moestuin een power-boost
Tja. Niet alles kan vanuit huis worden geregeld. Je zult toch ook in het vroege voorjaar in de moestuin aan de slag moeten gaan. Gelukkig is de lijst van ‘to-do’ in februari nog niet erg lang. Zorg er in ieder geval nu al voor dat er kalk in de grond zit als je van plan bent om bloemkool, spruitjes of kool te kweken. Check wel even de pH-waarde van je grond. Mocht er al genoeg kalk in de aarde zitten, dan kun je dit klusjes overslaan.

Tip: Pak het onkruid aan
Is je moestuin overwoekerd geraakt door onkruid? Spring dan met een beetje zon de moestuin in en verwijder alvast zoveel mogelijk onkruid. Kun je straks met een prima overzichtelijk moestuinbedje beginnen – voor lekker veel eigen gekweekte groenten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven