Vandaag open van 09:30 - 18:00

Kleur je balkon en tuin met deze herfstbloeiers!

Herfstbloeiers kopen bij tuincentrum Osdorp te Amsterdam

Zijn je eenjarige zomerbloeiers uitgebloeid en heb je geen zin in lege bakken? Pak in de herfst uit met planten vol kleur! De mooiste planten voor het najaar zetten we op een rij.

Gekleurde 'dopjes' in je tuin

Zomerheide doet het ook in het najaar goed. Deze heide vind je in drie verschillende kleuren, ook gecombineerd in een pot. Ook erg leuk: dopheide! De bolle ‘dopjes’ zijn verkrijgbaar in witte en roze varianten.

Altijd gezellig: viooltjes

Viooltjes doen het altijd goed: van het vroege voorjaar tot diep in het najaar. Je ziet ze nu weer verschijnen in opgemaakte potten en los verkrijgbaar. Van dieppaars tot wit –combineren maar!

Appeltje der liefde

De herfst is dé periode van bessen en pompoenen. Wat ze gemeen hebben? De warme kleuren van het najaar. Een mooie ‘warme’ plant met bessen is de Solanum pseudocapsicum –oftewel: Appeltje der liefde. Deze ronde bessen zijn een echte eye-catcher en je hebt er tot de vorst plezier van. Of kies voor de peper! Een originele plant met oranje, gele en rode pepers. En let op: hoewel niet bedoeld voor consumptie, zijn de pepers flink heet!

Mooi paars

Een bekende bloeier in het najaar is de aster. Tot diep in oktober heb je plezier van deze plant. Je kunt ‘m prima in een pot of bak zetten en combineren met andere bloeiers. In dezelfde kleur bloeit bijvoorbeeld ook de Hebe (struik Veronica). Deze struik is groenblijvend en heeft in het najaar blauwe en paarse bloemen. Of kies voor ijzerhard (verbena). Deze plant schiet meestal de lucht in, maar je hebt ook kleinere exemplaren van 30 centimeter. Zet de verbena achterin de pot en plaats kleinere planten op de voorgrond voor het leukste effect.

Meer inspiratie voor jouw herfsttuin of -balkon? Kijk op onze Pinterest pagina!

Ook in de herfst kan je op ons rekenen wat inspiratie betreft, we hebben een Pinterest bord vol met de mooiste najaarsbloeiende planten en tuin- wooninspiratie voor de herfst, bekijk het nu op onze Pinterest pagina.

Herfst inspiratie tuincentrum Osdorp

Aanbiedingen en folder

Op zoek naar een mooie pot of mand voor je planten? Kom langs in ons tuincentrum voor interessante aanbiedingen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven