Vandaag open van 09:30 - 18:00

Schaduw nodig? De perfecte zonwering en parasol voor jouw tuin of balkon

Schaduw nodig? De perfecte zonwering en parasol voor jouw tuin of balkon

SchaduwdoekenParasol nodig? Of zonwering om lekker te chillen in de koelte als het te heet wordt? Dat kan met deze handige oplossingen voor elke ruimte (ook als je weinig ruimte hebt!). Welke parasol of zonwering is geschikt voor jouw tuin of balkon?

 

 

Halfronde parasol voor op het balkon

Je hebt slimme oplossingen nodig als je maar weinig ruimte hebt. Een halfronde parasol is ideaal voor een stukje vlakke muur of raam op je balkon. Zelfs de voet is halfrond, zodat er geen centimeter ruimte wordt verspild en je wel lekker in de zon kunt zitten! Een slimme en goedkope oplossing voor balkonliefhebbers.

Balkon parasol tuincentrum Osdorp Parasol voet voor op een balkon tuincentrum Osdorp Amsterdam

Muurparasol voor de kleine tuin

Heb je geen ruimte voor een parasolvoet of staat jouw loungeset of tuinbank tegen een muur of stevige schutting? Dan is een parasol met muurbevestiging een mooie en zeer praktische oplossing. Deze parasols zijn vaak klein van formaat, waardoor ze prima op een balkon passen en niet van de muur worden geblazen bij het eerste zuchtje wind. Een voorbeeld van een goede muurparasol in de Murano die je hieronder op de foto ziet staan.

Murano wandparasol bij tuincentrum Osdorp in AmsterdamMurano parasol met muurbevestiging bij tuincentrum Osdorp in AmsterdamMurano muurparasol bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Zonder te boren: zonwering voor balkon

Met het balkon zonnescherm FlexFrame plaats je twee frames tussen vloer en plafond. Een Coolfit rolgordijn (kleur kies je zelf) zorgt voor verkoelende schaduw. Ook een balkondoek zorgt voor iets minder zon (en veel privacy).

Parasol voor het terras

Chillen op je terras is pas echt relaxed als je ook even weg kunt kruipen onder een zweefparasol of stokparasol. In ons tuincentrum vind je een uitgebreid aanbod van parasols, die zweven en die je kunt kantelen. Het standaard formaat is 3 bij 3 meter, rond en vierkant en in talloze kleuren (wat dacht je van eyecatchers als frisgroen, blauw en rood) maar je vindt hier ook parasols van 3 bij 4 meter. Let op: hoe groter de parasol, hoe zwaarder de parasolvoet die nodig is om de parasol stabiel te houden.

Schaduwdoeken voor maximale schaduw

Schaduwdoeken zijn de ideale oplossing als je maximaal schaduw wilt. Je kunt bijvoorbeeld twee driehoekige schaduwdoeken bevestigen aan de muur en aan een paar palen. Of je bouwt een pergola aan de weerskanten van je terras. Je vindt in ons tuincentrum ook meteen de onderdelen voor deze pergola, zoals muurstuk en voetstuk. De schaduwdoeken van het merk Nesling filteren 95% van de schadelijke uv stralen – wel zo fijn.

Harmonica schaduwdoeken

Behalve driehoekige schaduwdoeken heb je ook vierkante doeken en rechthoekige, geschikt voor pergola's of stevige pilaren. Deze harmonica schaduwdoeken kun je –al naar gelang je zon of schaduw wilt- met een katrol snel open en dichtschuiven. Deel je de bovenzijde van de pergola in tweeën, dan kun je zelf bepalen welk deel van je terras schaduw moet hebben. Gebruik rolgordijnen aan de weerskanten als de zon te fel schijnt.

Harmonica schaduwdoeken

Ideeën voor zonwering

Benieuwd welke oplossing geschikt is voor jouw tuin of balkon? Kom langs in ons tuincentrum en we helpen je graag verder!

Fotocredits: Nesling

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven