Vandaag open van 09:30 - 18:00

Welke kerstboom past het beste bij jou? Lees de tips van onze kerstboomspecialist

Welke kerstboom past het beste bij jou? Lees de tips van onze kerstboomspecialist

Blauwspar, Omorika of toch maar een Nordmannspar? Drie vragen die jouw keuze gemakkelijker maken.

Lees in deze blog over de eigenschappen van de verschillende soorten kerstbomen in de winkel aan de Osdorperweg. De keuze is heel persoonlijk natuurlijk. Welke boom-eigenschappen zijn voor jou belangrijk? De geur? Gemak bij het watergeven? Naalduitval? Raak je de boom regelmatig aan bij het langslopen of wil je de boom later in de tuin of op het dakterras zetten? Al deze vragen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste boom. We hebben ze allemaal vers op voorraad. Maar het leukste moet nog komen; het uitzoeken van de boom. Je bent van harte welkom om de mooiste er tussen uit te pikken. Alvast fijne feestdagen!

 

Wil je een kerstboom die lekker ruikt?
Dan moet je absoluut de Blauwspar hebben. “De blauwspar herken je aan de blauwe kleur”, zegt Ron, chef van de kerstboom-afdeling van Osdorp. “Het is een prachtige kerstboom. Let er wel op dat de naalden scherp zijn.

Blauwspar
Latijnse naam: Picea pungens
Beschikbaar: met kluit
Pluspunten: prachtige blauw/grijze tint, moderne uitstraling, weinig naalduitval.
Minpunten: prikkende naalden.
Wil je lang plezier van je kerstboom, zelfs na de kerstdagen?
Denk dan eens aan de Omorika, oftewel de Servische spar. “Deze kerstboom kun je na de kerstdagen gewoon met kluit in je tuin zetten. Zo heb je er nog langer plezier van.” Ook kan de Omorika overleven in een pot op het balkon of op je dakterras tot de volgende kerst!

Servische spar
Latijnse naam: Picea omorika
Beschikbaar: met kluit
Pluspunten: voordelig, kan na de kerst in de tuin geplant worden, mooie traditionele kegelvorm.
Minpunten: prikkende naalden, naalduitval bij droogte.
Ben je op zoek naar een kerstboom die amper uitvalt?
De Nordmann is een prachtige topper met donkergroene naalden, die amper uitvallen. Ron: “Deze boom heeft ook minder scherpe naalden.” Nog een plus voor de Nordmann: de boom is gemakkelijk te versieren. Fijn natuurlijk als je veel kerstversiering hebt. Of als (klein)kinderen je graag een handje willen helpen.

Nordmann
Latijnse naam: Abies nordmanniana
Beschikbaar: met kluit en gezaagd
Pluspunten: mooie diepgroene kleur, natuurlijke uitstraling, weinig tot geen naalduitval, zeer geschikt voor huishoudens met kinderen doordat de naalden niet prikken.
Minpunten: geen
Een boom waar je niks aan hoeft te doen?
Dan is een kunstkerstboom wat voor jou! De techniek van het produceren van kunstkerstbomen gaat gelukkig met sprongen vooruit! Er wordt tegenwoordig veel aandacht geschonken aan kwaliteit en het realiteits-niveau van de takken. Waar we vroeger nog genoegen moesten nemen met een duidelijke imitatie kerstboom is de nieuwe lijn bomen niet van echt te onderscheiden.

Kunst kerstboom
Beschikbaar: wordt standaard met standaard geleverd.
Pluspunten: geen naalduitval, zeer geschikt voor huishoudens met kinderen doordat de naalden niet prikken, ook beschikbaar met geïntegreerde energiezuinige LED lampjes en kan je 'm elk jaar weer gebuiken. Een bijkomend voordeel is dat de kunstkerstbomen wel in de webshop van Osdorp te koop zijn; wel zo gemakkelijk!
Minpunten: Bijna geen; geen geur

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven