Vandaag open van 09:30 - 18:00

Vogelstronk en vetbollen maken: zo doe je dat!

Vogelstronk en vetbollen maken: zo doe je dat!

Barre tijden voor de vogels, met dit winterweer. Help de vogels een handje door bij te voeren. Maak eigen vetbollen of kies een decoratieve vogelstronk (workshop!). Zo bewonder je de diertjes snel van dichtbij!

Het traditionele winterpakket voor vogels bestaat uit een netje met vetbollen en zakjes pinda’s. Goed eten voor de winter: de dieren krijgen er extra energie van en dat is nodig om de koude dagen goed door te komen.

Zelf vetbollen maken

Je kunt ook zelf vetbollen maken, met zaden, rozijnen en zelfs meelwormen! Of hang er fruit in. Maak je zelf vetbollen, kies dan niet voor boter of margarine, want dat werkt laxerend. Frituurvet is prima, meldt de Vogelbescherming

Aan de slag met vogeldecoratie

Sowieso is het maken van een vogeldecoratie een leuke bezigheid. In je eigen bouwwerk –van plank, huisje tot vogelstronk- komen de vogels dan hun maaltijd oppikken. Handig is het gebruik van voersilo’s of pindasilo’s, zodat je deze eenvoudig weer kunt vullen. Inspiratie nodig? In ons tuincentrum kun je op 18 januari een decoratieve vogelstronk maken.

Vogel voeren: wat moet je niet doen?

Zout is niet goed voor vogels, zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld ongebrande en ongezoute pinda’s gebruikt. Geef de dieren daarom ook weinig broodkruimels, want daar zit ook zout in. Je kunt ook prima zaden op voedertafels of op de grond strooien, maar let dan wel dat je niet teveel eten geeft. Dat trekt weer andere dieren aan, waar je misschien niet op zit te wachten ;)

Workshop vogelstronk maken

Ook zin om zelf (of met je kinderen) een decoratieve vogelstronk te maken? Kom dan woensdagmiddag 18 januari naar ons tuincentrum. De workshop kost 9,95 euro en aanmelden is niet nodig. Doe je mee?

Foto: dorisgoebel Meise via photopin (license)

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven