Vandaag open van 09:30 - 18:00

Hoe hou je vleesetende planten? 6 tips!

Hoe hou je vleesetende planten? 6 tips!

Vleesetende planten sloven zich behoorlijk uit voor een hapje insect. Met dichtklappende vallen, bekervallen, kleefvallen, zuigvallen en fuikvallen staan ze klaar. Een paar tips om deze handige insecteneter, plant van de maand, lang in leven te houden.

  • Uitdroging doet de plant geen goed. Plaats dus een bakje water onder de plant.
  • Zorg voor licht. Door veel licht krijgt de vleeseter een mooie kleur.
  • Heb je een Venus Vliegenval gekocht en gaat het ‘bekje’ te langzaam dicht? Zorg voor meer zonlicht en de bekjes vangen weer vliegjes.
  • Plantenvoeding? Nee! Deze plant maak je alleen echt blij met regenwater. Voedsel (mineralen) haalt de plant wel uit de gevangen insecten.
  • Een vleesetende plant kan ook teveel eten. Een beker sterft dan af. Dat hoeft geen probleem te zijn, als er maar weer nieuwe bekers verschijnen.
  • Gooi de vleeseter in de winter niet weg als er alleen maar blaadjes zijn. Het komt zelfs voor dat de hele plant verdwijnt! Met een beetje geluk komt de plant na een paar maanden weer tevoorschijn.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven