Vandaag open van 09:30 - 18:00

Herfst-topper: Leucothoë (en nog 8 andere kleurrijke planten)

Herfst-topper: Leucothoë (en nog 8 andere kleurrijke planten)

De eerste bomen slaan al rood uit: de eerste signalen van de herfst. Welke mooie herfstplant of boom mag niet ontbreken in jouw tuin of op je balkon? Negen kleurrijke toppers op een rij.

1. Leucothoë: van groen naar rood

De absolute ‘must have’ voor herfstrood in je tuin – en nu de tuinplant van de maand: de Leucothoë. In de herfst veranderen de bladeren van de Leucothoë van groen naar wijnrood. Deze plant kent wel 25 verschillende variaties en doet het prima in de tuin als bodembedekker, en ook in pot. Zet ‘m op een lichte plek, want dan verkleurt de plant het mooist.

Leucothoë-tuincentrum-osdorp

2. De wilde wingerd, een prachtige topper tot in de winter

“Heel geschikt om muren of schuttingen mee te bedekken. Zet ’m wel op een zonnige plaats. De wingerd groeit ook nog eens razendsnel, zo’n 1,5 tot 2 meter per jaar”, vertelt een van onze tuinspecialisten. Bladeren verkleuren van groen naar rood. Kleurenfeest duurt tot de winter, dan verliest de wingerd z’n blad.

3. De Japanse esdoorn, elegante blikvanger

Deze struik -ook als kleine boom- verrast je ieder seizoen met prachtige kleuren. In het najaar zijn er soorten die dieprood, geel en zelfs oranje kleuren. Let wel op: De Japanse esdoorn is een langzame groeier. Een beetje geduld wordt beloond! Geschikt voor een beschutte plek en deze struik houdt niet van felle zon of strenge vorst. Verliest ook z’n blad in de winter.

4. Hulst met knalrode bessen

Vergeet ook niet de prachtige planten met rode bessen, zoals de Hulst. “Blijft prachtig groen. De Hulst begint al in oktober met de bessen!” Kan als haag geplant worden, maar ook in potten. Heb je een hekel aan de stekels? Kies dan voor de ‘Golden King’, deze heeft minder stekels.

5. Skimmia: Groenblijvende plant, die van kleur verandert

De bloei volgt elkaar op waardoor je elk seizoen kleur in je tuin hebt. Van september tot maart heeft de skimmia mooie rode bloemtrossen die van april tot mei veranderen in witte bloemen. Geef de skimmia een beschut plekje.

6. Winterbes, tak met prachtige felrode besjes

Ook een pareltje: Ilex Verticillata (Winterbes). Verliest zijn blad, en laat dan zijn prachtige felrode besjes zien, waar je nog lang van kunt genieten! Geef deze Winterbes een plekje in de zon.

7. Viburnum (Sneeuwbal): bloeier in de winter

Trotseert de vorst door mooie witroze bloemetjes die heerlijk geuren! Na de bloei volgen er zwarte bessen. Je kunt deze plant als haag planten maar ook geschikt in pot. Er zijn verschillende soorten. Van groenblijvend tot bladverliezend. De Sneeuwbal houdt van zon of halfschaduw.

8. Callicarpa: Paars feest in je tuin

 “Vogels eten bessen rode snel op, maar van de bessen van de Callicarpa (Paarse besjesplant) blijven ze lang af”, vertelt onze tuinspecialist. Als de bladeren vallen zie je mooie paarse besjes zitten. Zet hem op een plekje in de halfschaduw.

9. Vuurdoorn, bessenfeest

De vuurdoor is een groenblijvende struik. Een geliefde plant voor vogels om in te nestelen. Geschikt om een plekje te geven tegen een muur. De Vuurdoorn laat prachtige besjes zien in de late herfst. Je kunt kiezen uit rood, oranje of geel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven