Vandaag open van 09:30 - 18:00

To do in augustus: tips voor nog meer bloeiende planten

To do in augustus: tips voor nog meer bloeiende planten

In augustus kun je nog flink genieten van je tuin. Met een paar trucjes kun je zelfs nóg wat langer genieten van al de bloeiende planten.

Tip 1: Zorg dat de planten niet uitdrogen
Droogte is funest voor de planten. Krijgen je planten te weinig water, dan zijn ze ook gevoeliger voor ziektes. Sluit een watercomputer aan op de kraan, of geef vroeg in de ochtend en later op de avond de planten zelf water. Gebruik cacaodoppen rondom de planten, zodat de grond minder snel uitdroogt en water verdampt.

Tip 2. Verwijder uitgebloeide bloemen
Ook uitgebloeide bloemen kosten energie van de plant. En die energie kan de plant beter benutten voor nog een serie nieuwe bloemen. Rozen doen je versteld staan, net als tuingeraniums. Knip ook de uitgebloeide aren van de lavendel af. Je mag flink snoeien, zo blijft de lavendel mooi gevuld.

Tip 3. Lok slakken in de val
Slakken zijn dol op verse groene planten en dus is het ook nog in augustus nodig om je planten te beschermen. Een dakpan of hout in de tuin is een fijne schuilplaats voor slakken, waarna jij ze eenvoudig kunt oprapen.

Tip 4. Geef je gazon extra energie
In het najaar heeft je gras vooral sterke wortels nodig om de winter door te komen. Daarvoor zorgt meststof met een hoog fosfaatgehalte. Is het in augustus erg warm? Maai het gras niet te kort.

Tip 5. Niet vergeten: mest voor planten in pot
De zomer vraagt veel van planten in pot. Behalve met water, doe je de planten in augustus een plezier met mest. Zo krijgen ze extra kracht om zich staande te houden in het najaar en de winter.

Heb je vragen over specifieke planten? Kom langs in ons tuincentrum en onze groen-specialisten helpen je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Barbecueën op houtskool of toch brikketten? Dat hangt er maar net vanaf! Lees er alles over in dit blogitem!

Lees meer...
tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven