Vandaag open van 09:30 - 18:00

To do in augustus: tips voor nog meer bloeiende planten

To do in augustus: tips voor nog meer bloeiende planten

In augustus kun je nog flink genieten van je tuin. Met een paar trucjes kun je zelfs nóg wat langer genieten van al de bloeiende planten.

Tip 1: Zorg dat de planten niet uitdrogen
Droogte is funest voor de planten. Krijgen je planten te weinig water, dan zijn ze ook gevoeliger voor ziektes. Sluit een watercomputer aan op de kraan, of geef vroeg in de ochtend en later op de avond de planten zelf water. Gebruik cacaodoppen rondom de planten, zodat de grond minder snel uitdroogt en water verdampt.

Tip 2. Verwijder uitgebloeide bloemen
Ook uitgebloeide bloemen kosten energie van de plant. En die energie kan de plant beter benutten voor nog een serie nieuwe bloemen. Rozen doen je versteld staan, net als tuingeraniums. Knip ook de uitgebloeide aren van de lavendel af. Je mag flink snoeien, zo blijft de lavendel mooi gevuld.

Tip 3. Lok slakken in de val
Slakken zijn dol op verse groene planten en dus is het ook nog in augustus nodig om je planten te beschermen. Een dakpan of hout in de tuin is een fijne schuilplaats voor slakken, waarna jij ze eenvoudig kunt oprapen.

Tip 4. Geef je gazon extra energie
In het najaar heeft je gras vooral sterke wortels nodig om de winter door te komen. Daarvoor zorgt meststof met een hoog fosfaatgehalte. Is het in augustus erg warm? Maai het gras niet te kort.

Tip 5. Niet vergeten: mest voor planten in pot
De zomer vraagt veel van planten in pot. Behalve met water, doe je de planten in augustus een plezier met mest. Zo krijgen ze extra kracht om zich staande te houden in het najaar en de winter.

Heb je vragen over specifieke planten? Kom langs in ons tuincentrum en onze groen-specialisten helpen je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven